U bent hier:

Cosimo en zijn plantenplan - HETPALEIS

5 jaar

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

Cosimo beseft dat de wereld in gevaar is. Al het groen, de bomen en de planten verdwijnt langzaam maar zeker. Daarom bedenkt hij het plantenplan. In zijn plan zorgt hij ervoor dat alle bloemen, bomen en planten een plek krijgen waar ze ongestoord kunnen groeien en bloeien.
Cosimo:
toen ik geboren werd, plantte mijn papa een boompje in onze tuin
dat is nu mijn boom
gisteren heeft de hond van de buren ertegenaan geplast
want mijn boom kan niet weglopen
maar voor de rest kan hij alles zelf: hij eet zon en drinkt regen en groeit recht omhoog
zonder blaffen of grommen of vieze blikken voer
dat doet niemand hem na

De wereld is in gevaar. Er zijn niet genoeg bomen en planten. Want die worden overal en zomaar gekapt en gemaaid. Cosimo wil hier iets aan doen en bedenkt een plan. Maar niet zomaar een plan; een stik-geheim idee-plan. Hij legt een plakboek aan vol collages waarin hij uitdoktert wat hij wil. Rolbolgrasvelden op de daken, boomhut-eilanden op de autostrade en een glooiend groene glijberg over elke fabriek. Wie protesteert, krijgt een hangplanthelm op zijn kop.

In dat plakboek groeien en bloeien al die planten maar door. De vele bomen maken meer en meer woud, maar ook kruipbeesten en andere bosdieren vinden er hun weg. Is Cosimo's geplakte plan wel zo goed als het lijkt? Blijft hij de baas over zijn geplakte plantenwereld?

HETPALEIS wil jong talent warm maken om voor een doelgroep te spelen die ze niet kennen. An Verstraete is een jonge selfmade kunstenaar en debuterend schrijfster die ook experimenteert met collagetechnieken, zoals in haar volwassenenvoorstelling The Angry Girl. Omdat die collages in hun eenvoud een grote suggestiviteit oproepen die aansluit bij de leefwereld van kleuters, vraagt HETPALEIS haar om een nieuwe voorstelling te creëren voor kinderen vanaf vijf jaar.

Naamactie
Iedereen die Giovanni heet (naar muzikant Giovanni Barcella), mag gratis naar een publieke voorstelling in HETPALEIS.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar HETPALEIS
Theaterplein 1
2000 Antwerpen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 9 februari 2013 tot 1 maart 2013
Leeftijd 5+
Prijs
€ 5 (-18 jarigen en studenten t/m 24 jaar op vertoon van hun studentenkaart) € 10 (+ 18 jarigen)
€ 5,0
Reservaties
Organisatie HETPALEIS
Contact onthaal@hetpaleis.be
03 202 83 60
Trefwoorden BewustUiT
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Cosimo en zijn plantenplan - HETPALEIS op UiTmetVlieg.be