U bent hier:

Conversation #2 - Afua Hirsch

+1 punt

In haar debuut Brit(ish): On Race, Identity and Belonging schrijft Afua Hirsch een subtiele persoonlijke geschiedenis – die tegelijk breder de geschiedenis van een land schetst. Wie kan en mag zich de Britse identiteit toe-eigenen?
? In deze reeks avondvullende gesprekken resoneert het begrip authenticiteit met het gedachtegoed van toonaangevende schrijvers, denkers en filosofen.
Afua Hirsch woont in het Verenigd Koninkrijk en is Britse. Haar huidskleur lokt echter voortdurend vragen uit over haar afkomst. In haar debuut Brit(ish): On Race, Identity and Belonging schrijft ze een subtiele persoonlijke geschiedenis – die tegelijk breder de geschiedenis van een land schetst. Wie kan en mag zich de Britse identiteit toe-eigenen? Onder het mom van ‘kleurenblindheid’ worden vandaag meer problemen veroorzaakt dan oplossingen aangereikt. Hirsch pleit voor verandering, en vooral: voor het ontwikkelen van een taal om over het onderwerp te praten. In haar boek analyseert ze de identiteitscrisis waarin de Europese samenlevingen zich bevinden.
• Afua Hirsch is schrijfster, journaliste en mensenrechtenactiviste. Ze schrijft onder meer voor The Guardian.

Info

Waar Kaaistudio's
O-L-V van Vaakstraat 81
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Normaal
€ 5,0
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Kaaitheater
Contact info@kaaitheater.be
02-201.59.59
Links
Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS