U bent hier:

Conversation #1 - Didier Eribon

+1 punt

In zijn boek Terug naar Reims combineert Didier Eribon een autobiografische vertelling met een krachtige, sociologische analyse. Door in zijn eigen familiegeschiedenis te duiken, gaat hij na hoe het klassensysteem hun levensloop heeft beïnvloed en nog steeds beïnvloedt.
? In deze reeks avondvullende gesprekken resoneert het begrip authenticiteit met het gedachtegoed van toonaangevende schrijvers, denkers en filosofen.
In zijn boek Terug naar Reims combineert Didier Eribon een autobiografische vertelling met een krachtige, sociologische analyse. Nadat zijn vader is overleden, keert de schrijver terug naar zijn geboortestad Reims. Hij herontdekt er de Franse arbeiderswereld die hij dertig jaar eerder achter zich liet. Door in zijn eigen familiegeschiedenis te duiken, gaat hij na hoe het klassensysteem hun levensloop heeft beïnvloed en nog steeds beïnvloedt.
• Didier Eribon is een Franse socioloog en filosoof. Hij schreef een biografie van Michel Foucault, en zijn ideeën over gender, onderwijs en sociale kwesties worden breed geciteerd.

 

Info

Waar Kaaitheater
Sainctelettesquare 20
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Normaal
€ 5,0
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Kaaitheater
Contact info@kaaitheater.be
02-201.59.59
Links
Beleef Brussel

Beleef Brussel!

Op UiTinBrussel.be vind je 1001 gebruiksklare tips.

Ontdek ze hier

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS