U bent hier:

Contour Biennale 8

+1 punt

Tentoonstelling Audiovisuele kunst

De biënnale van Contour is een vaste waarde tot ver buiten België. De achtste editie vindt plaats in de lente van 2017 en krijgt de stempel van de Zuid-Aziatische curator Natasha Ginwala. Meer dan twintig lokale en internationale kunstenaars zullen nieuw en recent werk presenteren op verschillende locaties in Mechelen. Exact 400 jaar geleden gold die stad als Europese bakermat van justitie. ...
De biënnale van Contour is een vaste waarde tot ver buiten België. De achtste editie vindt plaats in de lente van 2017 en krijgt de stempel van de Zuid-Aziatische curator Natasha Ginwala.

Meer dan twintig lokale en internationale kunstenaars zullen nieuw en recent werk presenteren op verschillende locaties in Mechelen. Exact 400 jaar geleden gold die stad als Europese bakermat van justitie. Tegen deze achtergrond wil Contour Biennale 8 de sociale rechtvaardigheid in vraag stellen.

Wat als rechtspraak geen objectieve parameter is, maar een medium dat tegelijk performatieve, ethische en esthetische waarden versluiert? Want hoewel onze moderne rechtspraak berust op de rationele principes van de Verlichting, is zij ook gevestigd door oorlog, kolonialisme en rivaliteit. Via film, video, installaties en performance werpt Contour Biennale 8 een kritische blik op het verleden van recht en rechtspraak.

Locaties: De Garage, Hof van Savoye, Schepenhuis, In Den Grooten Zalm, Huis De Clippel, Loods Sociaal Huis.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Cultuurcentrum Mechelen - De Garage
Onder den Toren 12
2800 Mechelen

Hoe geraak ik hier?

Wanneer

tot

Open op:

  • Maandag - dinsdag van 9:00 tot 17:00
  • Donderdag - vrijdag van 9:00 tot 17:00
  • Zaterdag - zondag van 10:00 tot 18:00
Prijs
Basisprijs: € 10.00; -26, 60+, Werklozen, Mindervaliden, Inwoners Mechelen, Groepen (+10 personen): € 8,00; Kansentarief: € 2,00

€ 10,0

Kansentarief voor UiTPAS Mechelen: € 2,0

Reservaties Bestel tickets
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Contour Mechelen
Links
Trefwoorden wijk__centrum, OP.RECHT.MECHELEN., oprecht, oprechtmechelen, UiTPAS Mechelen

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS