U bent hier:

Concerto pour deux clowns - Les Rois Vagabonds

8 jaar

Theatervoorstelling Circus Tekst en muziektheater

Laat je niet in het ootje nemen. Deze clowns met rode neus, schmink en extravagante kostuums zijn niet van gisteren. Het zijn top mimespelers, geniale komieken, hilarische acrobaten en virtuoze muzikanten. Op de tonen van Bach, Vivaldi en Strauss brengen ze je van het ene lachsalvo naar het andere.

Vivaldi, Strauss en Bach staan op het programma, maar in deze voorstelling zijn de muzikanten verrassend genoeg … twee clowns!

Les Rois Vagabonds, ‘dichters in actie’ volgens schrijver Henry Miller, zijn een vreemd stel. Een mooie, in-witte-poederdoos-gevallen aristocrate, met viool en zeventiende-eeuwse pruik ontmoet een onhandige boerenkinkel. Met rode neus, schmink en extravagante kostuums laten ze het publiek lachen, maar tegelijk tonen ze iets diepers. Ze nemen ons mee in een verhaal over het leven, over onze menselijke onhandigheden, verdriet en blijdschap, de liefde en de dood … En tonen ons zo een stukje van ons ‘mens’-zijn.

Laat je dus niet in het ootje nemen. Deze clowns zijn niet van gisteren. Het zijn top-mimespelers, geniale komieken, hilarische acrobaten en virtuoze muzikanten. In 2013 wonnen ze de Publieksprijs in Avignon en toeren sindsdien de wereld rond met hun ‘Concerto pour deux clowns’.

“In ‘Concerto pour deux clowns’ spelen Julia Moa Caprez en Igor Sellem op buitengewoon muzikale wijze met theatertradities en -clichés. En bovenal met het publiek. De circusacrobatiek die zij daarbij inzetten oogt spectaculairder dan zij in wezen is, maar is meer dan effectief. Zo bewijst het Franse gezelschap Les Rois Vagabonds dat met het aan de commedia dell’arte ontleende duo witte clown en Augustus wel degelijk nog altijd een avontuurlijke voorstelling is te maken. […] Er is geen duidelijk verhaal en de voorstelling bestaat eigenlijk uit een reeks losse acts, maar door voortdurend terugkerende elementen en kleine variaties daarop, ontstaat in de hoofden van de toeschouwers wel een verhaal. Over ambitie en jaloezie, haat en liefde, ernst en spot. De losse scènes gaan daarbij naadloos in elkaar over.” - theaterkrant.nl - Henri Drost 

Info

Links
Waar Cultuurcentrum Zwaneberg
Cultuurplein 1
2220 Heist-op-den-Berg

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 8+
Prijs
Basistarief: 15,00 €
€ 15,0
Reservaties
Organisatie Cultuurcentrum Zwaneberg Heist-op-den-Berg
Contact info@zwaneberg.be
015 25 07 70
Trefwoorden circus, concerto, mime, clowns, humor, familie, acrobatiek, kinderen , Muziek
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Concerto pour deux clowns - Les Rois Vagabonds op UiTmetVlieg.be