U bent hier:

Concert op het water: Every End Means A New Start

In het kader van de GoneWest campagne ‘Reflections on the Great War’ organiseert de Vlaamse Yachthaven Nieuwpoort op 31 augustus, 1 en 2 september gedurende 3 dagen een uniek spektakel.
Een combinatie van 3 totaal verschillende muziekgenres op 3 drijvende pontons in de jachthaven.
De zee is samen met de lucht een element dat alle continenten verbindt. Op een boogscheut van het concertgebeuren in de jachthaven werden de sluizen geopend en hiermee stroomde ook de internationale hulp ons land binnen, een volledige bezetting werd alzo vermeden. Een zo breed mogelijk muzikaal programma op dat alles verbindende water lag dan ook voor de hand.

Onder leiding van Marc Weyers zal één van onze beste harmonieorkesten (koninklijke harmonie St-. Cecilia Eksaarde) de veelzijdigheid van het orkest gebruiken om alle muziekgenres een kans te geven.

Lies Vandewege, sopraan, onderbreekt haar tournee in het buitenland voor dit muziekgala op het water. Een beetje klassiek samen met wat meer hedendaagse gekende muziek: zuivere emotie.

Marijke Depla brengt bekende nummers met toepasselijke inhoud op het concertthema, dit met haar alom bekende kristalheldere stem.

Speciaal voor dit concert werd er een concerto voor bagpiper- solist en orkest geschreven dat het verhaal doet van een bagpiper. Dit vanaf het uur H dat de vrede zou inluiden. Weet dat er 1500 pipers gesneuveld zijn tijdens WOI.

De Maori (Nieuw – Zeeland) zijn ons komen helpen met hun zeer speciale strijd-technieken. Met hun bij wijlen spectaculaire dansen en gezangen roepen Ngati Ranana op tot vrede en samenhorigheid.
Japan Werd door Engeland betrokken in WO I. Als er met luide trom ‘nooit meer oorlog‘ moet klinken dan is Taiko zeker op haar plaats.

Een totaalspektakel op een op zee drijvend podium, uniek in Vlaanderen. Een muzikaal evenement gedragen door emotie, kracht, innerlijke rust en vreugde waar kunnen die boodschappen voor onze jeugd beter vertolkt dan op het water dat ons doet leven…

Tickets via: https://concert-op-het-water.eventsquare.co of op het secretariaat van de Vlaamse Yachthaven Nieuwpoort.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Vlaamse Yachthaven Nieuwpoort
Watersportlaan 11
8620 Nieuwpoort

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 31 augustus 2018 tot 2 september 2018
Prijs
Basistarief: 16,00 €; Aan de inkom (indien nog beschikbaar): 16,00 €
€ 16,0
Reservaties
Organisatie Vlaamse Yachthaven Nieuwpoort
Contact +32 491 90 84 15
Links
Trefwoorden #Nieuwpoort, #VlaamseYachthaven, #Drijvend, #Concert, #OphetWater, #Uniek, Gone West, GoneWest, UiTinMijnRegio