U bent hier:

Concert: Jan De Smet en Bert Blommen

Jan de Smet, Bert Blommen: Plaatjes uit de kringwinkel
Kringwinkels zijn hip. Een enthousiast publiek van jong en oud gaat er op zoek naar vintage hebbedingetjes en hoopt een slag te slaan door een waardevol item voor een prikje op de kop te kunnen tikken. Maar er zijn ook muzikale schatten te ontdekken in de kringwinkel. In al die platenbakken vol accordeonmuziek, Vlaamse levensliedjes, musette en vergeten popmuziek zitten namelijk ronduit prachtige verhalen verborgen.

In Plaatjes uit de kringwinkel duiken Bert Blommen (bekend van de rubriek ‘De Platenkast’ van het Eén-programma Iedereen beroemd, televisieredacteur, muzikant) en Jan De Smet (muzikaal omnivoor en vinylcollectioneur) in de rijkgevulde platenkasten van de Vlaamse kringwinkels. Ze pikken er de meest markante exemplaren uit, ze gaan op zoek naar het ware verhaal achter de muziek en vertellen vol passie over deze vinylschijven. In een show vol grote én kleine verhalen nemen beide heren je mee naar de wereld van talloze vergeten artiesten. Hilarische anekdotes, frappante platenhoezen en verhalen van succes, tragiek, vreugde en verdriet zorgen voor een geweldige avond vol nostalgie en cult. Een nooit geziene inkijk in het leven van de artiesten die decennia geleden de platenkoffers van Vlaanderen kleurden én vaak vele verborgen kantjes hadden.

Al deze straffe verhalen worden bovendien muzikaal aan elkaar gelijmd door een ijzersterke band. Jan De Smet en Bert Blommen krijgen grootheden Chris Peeters, Stoy Stoffelen en Dirk Van der Linden naast zich op het podium om van dit muzikale eerbetoon een onvergetelijke avond te maken.
Met:
Jan De Smet - zang, gitaar, accordeon
Bert Blommen - verteller
Chris Peeters - gitaar
Stoy Stoffelen - drums
Dirk Van der Linden - hammond

Deuren: 19.15 uur

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Hof van Boeres
Brusselsestraat 27
1840 Londerzeel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 15,00 €
€ 15,0
Contact 0475431493
Links