U bent hier:

concert - Het Zesde Metaal - voorprogramma Higher Octane

Concert Pop en rock

West-Vlaams is de moedertaal van Wannes Cappelle, frontman en stuwende kracht van Het Zesde Metaal. In zijn songs blijft hij die taal trouw, echter zonder er mee te koketteren. Cappelle verstaat de kunst om in eenvoudige woorden de complexe werkelijkheid te bezingen.
Het Zesde Metaal is zowat de meest uniek naam van in de Blegische muziekgeschiedenis. Wevelgemnaar Wannes Cappelle is het brein achter de band.Hij startte als cabaretduo met Dries Helsen. Dat is in de (bind)teksten duidelijk te horen. Het Zesde Metaal wordt opgericht in 2005. In 2017 haalt het nummer Ploegsteert over wijlen wielrenner Frank Vandenbroucke de eerste plaat in de Belpop 100. De groep heeft 4 LP’S uit: Akattemets, Poegsteert, Nie voe kinders (goed voor een gouden plaat) en Calais.
Cappelle is te zien als Wantje in Bevergem, de bejubelde Canvas-serie waarvan hij 1 van de scenaristen is.
De meest gekende nummers van het Zesde Metaal zijn: Poegsteert; Ip min knieen; Dag zonder schoenen:Gie, den otto en ik; en Naar de wupper. Cappellle kent de kunst om zowel poëtische als grappige teksten tot een harmonisch geheel samen te smelten.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Sport- en cultuurcentrum Zomerloos
Sportstraat 1
8470 Gistel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: vrijdag 6 juli 2018
Prijs
Basistarief: 5,00 €
€ 5,0
Reservaties
Contact cultuur@gistel.be
059 27 98 71
Links
Trefwoorden vivavlaanderen, ginteridk