U bent hier:

Concert: De Havilland

De Havilland ontstaat in 2015 uit de chemie tussen één van de meest bijzondere nieuwe stemmen van de nieuwe Belgische muziekscène, die van Nathalie Van den Meutter en de songs van Rudolf Hecke (biograaf van Serge Gainsbourg, auteur, componist).
De naam wordt ontleend aan actrice Olivia, inmiddels 102 jaar. Zij staat symbool voor het overbruggen van de tijd, niet onderhevig aan het tochten van trends. Van de periode waarin muziek hartstochtelijk door diva’s werd gebracht naar het nu waarin genres vervloeien en hokjes uit gedachten zijn gegomd, gaat één combinatie voor: stem en song. De Havilland vult die bruisende reactie aan met niet voor de hand liggende klanken.

‘No more tenderness’ is de vierde De Havilland single, hij wordt voorafgegaan door ‘On top’, ‘Responsible’ en ‘You (little words)’. Net zoals de vorige single is het een productie van Simon Casier (Zimmerman, Balthazar). De Havilland werkt aan een eerste full album waarvan de release voorzien is voorjaar 2019.

In de zomer van 2018 staat De Havilland voor het eerst op een podium. Met als gangmaker de single ‘You (little words)’ stelden meteen en tot groot geluk van Nathalie en Rudolf enkele fijne festivals hun affiche ter beschikking. Zo stond De Havilland o.a. op de "acoustic stages" van Dranouter en Suikerrock, op Maanrock en de Spiegeltent van de Gentse Feesten. De groep trad ook op als support van Dez Mona en The Antler King.

Live wordt Nathalie bijgestaan door gitarist Willem Heylen, backingzangeres en percussioniste Lotte De Peuter, sitar- en hangdrumspeler Nicolas Mortelmans, een optocht aan bijzondere instrumenten (theremin, stylophone, harmonium, kaisa, marching bassdrum, templebells en een stofzuiger) gedrenkt in een bad van liquid projections. Oor en oog.

Deuren: 19.15 uur

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Hof van Boeres
Brusselsestraat 29 b
1840 Londerzeel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 17 oktober 2019
Prijs
Basistarief: 15,00 €
€ 15,0
Organisatie Hof van Boeres
Contact 0475431493
Links