U bent hier:

Concert Belgisch Trombone Koor met Elliot Chasanov en Tim Van Medegael als solisten!

Concert Klassieke muziek

Een concert van het Belgisch Trombone Koor. Dit is een ensemble uitsluitend bestaande alttrombones, tenortrombones, bastrombones en contrabastrombone. Speciale gasten zijn Elliot Chasanov (Amerikaanse tenortrombonist en docent aan 'the University of Illinois') en Tim Van Medegael (bastrombonist verbonden aan Brussels Philharmonic). Deze heren brengen solo-stukken samen met het koor.
Het verhaal begin in 2009 toen Tim Van Medegael, bastrombone van Brussels Philharmonic, alle trombonisten uit zijn kennissenkring optrommelde voor een Belgisch Trombone Koor. De primeur was voor in Merchtem.

Er volgde een tweede optreden tijdens de “Week van de Koperblazer” op uitnodiging van de Tiense academie ART. En nu is het BTK uitgegroeid tot een unieke kweekvijver van trombonistiek talent en een van de grootste trombonekoren ter wereld. Het is het enige dat indien gewenst niet minder dan vier contrabastrombones kan mobiliseren!).

Het Belgisch Trombone Koor stelt zich tot doel de trombone in al haar glorie te doen schitteren. Dit concert werken ze samen met Elliot Chasanov, die op tournee is door Europa. Elliot Chasanov is docent aan de universiteit van Illinois, waar hij ook een trombonekoor heeft onder zijn studenten. Hij heeft in vele orkesten in America zijn medewerking geleend en wij zijn dan ook zeer trots om met hem een concert te mogen brengen. Er worden nieuwe arrangementen gespeeld van Mr. Chasanov met als solist op bastrombone Tim Van Medegael. Tim is oprichter, dirigent van het ensemble en is tevens verbonden als bastrombonist van het Brussels Philharmonic.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar GC De Roos
Grotestraat 33
3380 Glabbeek

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: vrijdag 4 april 2014
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
VVK 10 euro-12 jaar gratis
€ 12,0
Reservaties