U bent hier:

Compagnie par Terre / Anne Nguyen // Kata (AFGELAST)

+1 punt

Dansvoorstelling Moderne dans

Kata

De Franse choreografe en danseres Anne Nguyen heeft haar wortels in de hiphopcultuur. Als gevierd breakdancer is ze verknocht aan de vechtkunst, in het bijzonder de Vietnamese zelfverdedigingssport viet vo dao, het Braziliaanse jiujitsu en capoeira, waarin dans en vechtkunst elkaar ontmoeten. In ‘Kata’, een choreografie voor acht getalenteerde breakdancers, voeren de dansers bewegingsreeksen uit met (denkbeeldige) tegenstanders. De gedecideerdheid in hun dans staat voor een spirituele en morele mentaliteit. Door oefening proberen de dansers zichzelf te perfectioneren. Ze ontwikkelen hun vitale energie en streven evenwicht in hun leefwereld na.
Sinds haar debuutsolo ‘Square Root’ (2005) vermengt Nguyen technisch hoogstaande hiphopdans met een beeldende choreografie. Ze gebruikt exacte gebaren, elementen uit de wiskunde en biomechanica, geometrische reducties, contrasten tussen openheid en dichtheid, lichamelijke vervlechting en onverwacht ruimtegebruik om een gelaagde bewegingsarchitectuur te scheppen. Anne Nguyen maakt met ‘Kata’ haar debuut in De Werf.

Tip!
Wil je zelf hiphop en urban dance uitproberen, teken dan in op een van de volgende workshops met Amin Srasra. (4 lessen voor beginners vanaf dinsdag 1 oktober of de vervolgreeks dinsdag 5 november, 19u tot 21u, € 40/reeks) 

In de pers:

‘Acht ervaren hiphoppers transformeert ze tot spirituele krijgers. (...) Een spel waarin alle speciale effecten en theatrale omgevingen zijn weggegumd: alle aandacht gaat naar beweging in dit zwart-witte decor, met grijstinten in kostuums en een bont palet aan huidskleuren.’ (Annette Embrechts, De Volkskrant, 10/6/2018, ****)

‘Virtuoze combinatie van vechtkunst en breakdance.’ (Fransien van der Putt, Theaterkrant, 10/6/2018, ****)

‘Ronduit hilarisch zijn de laatste scènes, waarin de performers als Pacman en meer menselijke tweedimensionale figuurtjes met superkrachten de ernst van het gevecht terugbrengen naar een al of niet digitaal geconsumeerd spel. Nog veel mooier zijn de bewegingen nu. Grote mannen die digitale verzinsels doen, en daarbij overtuigen, en tegelijkertijd het gevecht parodiëren.’ (Fransien van der Putt, Theaterkrant, 10/6/2018, ****)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar CC De Werf
Molenstraat 51
9300 Aalst

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 25 april 2020
Prijs
Basistarief: 25,00 €

€ 25,0

Kansentarief voor UiTPAS Dender: € 1,5

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie CC De Werf
Contact ccdewerf@aalst.be
053 72 38 11
Trefwoorden Dag van de Dans

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS