U bent hier:

Compagnie Cecilia // Locke

+1 punt

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

Ivan Locke, een plichtsbewuste bouwondernemer en goede vader, vertrekt na zijn werk huiswaarts. Aan de verkeerslichten slaat hij rechtsaf waar hij normaal links moet. Wat leidt Ivan om, gedurende de anderhalf uur durende autorit die op zijn beslissing volgt, heel zijn leven op het spel te zetten?
Samen met klasbakken Tom Vermeir (uit: ‘Poepsimpel’, ‘Zingarate’ en ‘Rang 1’) en Koen De Graeve, voor het eerst te zien bij Compagnie Cecilia, zet theater- en filmregisseur Yahya Terryn zijn tanden in dit hartverscheurende verhaal dat zich afspeelt tijdens één autorit. Elke avond speelt een van de twee acteurs de hoofdrol en de andere de zes bijrollen. De avond erop draait alles om. De soundtrack van de hand van Johannes Verschaeve, Luk Vermeir, Frederik Heuvinck en Ben Brunin zet alles extra onder stoom. Gebaseerd op het filmscenario ‘Locke’ van Steven Knight.

In de pers:

'Koen De Graeve en Tom Vermeir geven plankgas in ‘Locke’' (*** Filip Tielens, De Standaard, 20/12/2019)

'Dankzij de soundtrack is deze bewerking ook heel wat explosiever dan zijn origineel, een keuze die de intensiteit ten goede komt maar de onderhuidse spanning wel afhankelijk maakt van een gevoelig evenwicht.' (Gilles Michiels, Etcetera, 24/12/2019)

'De structuur van de avond is meeslepend : het begint als een live versie van een luisterspel en verschuift stap voor stap naar meeslepend  theater. De vertelling boort vele emoties aan : schuld, liefde, wanhoop, enthousiasme. Het is een roller-coaster van het gemoed. Deels geestig, maar zeker ook diep ontroerend.' (Johan Thielemans, Pzazz, 13/12/2019)

'Deze voorstelling is behoorlijk intens. Het grijpt naar de keel. De betrokkenheid is groot. De acteurs schitteren. Diezelfde acteurs spelen op een uitzonderlijk hoog niveau.' (Wim Backx, blog, 23/12/2019)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar CC De Werf
Molenstraat 51
9300 Aalst

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 22,00 €

€ 22,0

Kansentarief voor UiTPAS Dender: € 1,5

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie CC De Werf
Contact ccdewerf@aalst.be
053 72 38 11
Links

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS