U bent hier:

Compagnie Barbarie

9 jaar

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

Compagnie Barbarie
Gratis chips !
Met vrolijk gehamer en een zak vol roze zaligheid nemen de barbaries kinderen (en zeker ook volwassenen) mee in een absurd universum waar er stevig gerammeld wordt met de bestaande stereotypen.

Blauw en roze zijn geen onschuldige clichés. We hangen er heel wat vooroordelen aan op: Roze is voor meisjes, net zoals geurkaarsen, huilen, een zorgzaam karakter, dagboeken, gevoelens en pony’s. Blauw is voor jongens, net zoals auto’s, agressie, loonbriefjes en overuren, raketten en blauwe puzzels.

Dat er verschillen zijn, dat staat vast. Dat we aan die verschillen veel te veel belang hechten dat staat nog veel vaster. Tijd om daar eens aan te beginnen wrikken. Een roze balpen schrijft immers even vlot als een blauwe, toch?

Gratis Chips! gaat over feminisme. Voor kleuters én hun ouders. Dat heeft op het eerste gezicht weinig met chips te maken. Chips zien er voor iedereen gelukkig nog hetzelfde uit. Maar als er blauwe en roze chips zouden zijn, aten de meisjes dan enkel nog de roze? En de jongens alleen nog maar blauwe?

 

Info

Waar Theaterzaal
Gasthuisstraat 22
3200 Aarschot
Wanneer
Leeftijd 9+
Prijs
Basistarief: € 14,00; Vriendenprijs 19/20: € 10,00; -12 jaar: € 6,00
€ 14,0
Reservaties Bestel tickets
Organisatie Het Gasthuis
Links
Trefwoorden #kleingrut
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Compagnie Barbarie op UiTmetVlieg.be