U bent hier:

Comedy audiotour Wouter Deprez

+1 punt

Begeleide uitstap of rondleiding Geschiedenis

Vanaf 21 september 2018 kunnen bezoekers het Gravensteen (her)ontdekken met een unieke audiotour van comedian Wouter Deprez. Hij geeft er zijn eigenzinnige en grappige kijk op het ontstaan van Vlaanderens meest imposante burcht. De audiotour zit inbegrepen in het inkomticket en wordt aangeboden in vijf talen. De ‘comedy audiotour’ is de allereerste realisatie binnen het vernieuwingstraject voor het Gravensteen, in samenwerking met Toerisme Vlaanderen.
Comedy audiotour Wouter Deprez
Vanaf 21 september ziet een bezoek aan het Gravensteen er helemaal anders uit. Historische Huizen Gent stelt een nieuwe audiogids voor die er voor moet zorgen dat je de eeuwenoude Gentse burcht voortaan bezoekt met een glimlach op de lippen.

In zijn bekende geestige stijl neemt Wouter Deprez je mee op sleeptouw door zíjn Gravensteen. Via de unieke audiogids maakt hij je deelgenoot van zijn fascinatie voor Filips van de Elzas, bouwheer van Vlaanderens meest imposante burcht. Hij serveert je zijn eigenwijze kijk op een wereld van rondtrekkende graven, kruisvaarders en hoofse liefde. Met de even poëtische als grappige tekeningen van illustrator Randall Casaer, geraak je helemaal in de ban van de middeleeuwen.

'Hekserij, steekspelen, overspel en felle godsdiensttwisten, in het Gravensteen komen al mijn hobby’s samen. Het is een razend interessant avontuur om de weg te mogen tonen in deze fantastische burcht.'
- Wouter Deprez

Wouter Deprez brengt de geschiedenis van het Gravensteen met een knipoog. Zo spreken de obstakels die een middeleeuwer moest overwinnen om het kasteel binnen te geraken tot zijn verbeelding en ook de vraag naar de reden waarom graaf Filips Van de Elzas geen kinderen had, fascineert hem. Hij verdiept zich in het rechtssysteem van weleer maar staat ook stil bij de manier waarop men in het Gravensteen omging met het gegeven van de sanitaire stop. Op die manier geeft hij de bezoeker de gelegenheid om de geschiedenis van het kasteel eens van een andere kant te bekijken. De fraaie tekeningen van Randall Casaer op het parcours zetten het verhaal alleen maar kracht bij.

De audioguide is inbegrepen in het inkomticket. De bezoeker betaalt dus niets extra. Ook de toerist wordt verwend. Wouter Deprez doet zijn verhaal immers niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Frans, het Engels en het Duits. Voor de Spaanse versie kreeg hij de hulp van Pedro Elias. De Comedy audiotour is slechts een begin van de vernieuwde aanpak: later volgen nog een Classic-, een Family-, een Fantasy- en een Shorttrackversie.

Voor de gelegenheid werd er ook al een beetje gesleuteld aan de opstelling. De kamer van de graaf is in ere hersteld. De gerechtsvoorwerpen krijgen vanaf nu een plaats in de audiëntiezaal en de vroegere voorraadkamer huisvest de foltertuigen die er worden tentoongesteld in een suggestief ‘kabinet van de beul’.

Het vernieuwingstraject van het Gravensteen
De komende jaren volgen nog een aantal inhoudelijke en infrastructurele ingrepen die in verschillende fases tot stand zullen komen. Er komt een gloednieuwe en grote onthaalruimte, nieuw sanitair, een lockerruimte, een auditorium, een sfeervolle shop en een aantal ingrepen voor een betere toegankelijkheid. Bezoekers zullen kunnen rekenen op meer comfort en een warmere omkadering.

Historische Huizen Gent, de organisatie die instaat voor de ontsluiting van het Gravensteen, is de dynamische trekker die hiervoor samenwerkt met tal van experten. Het vernieuwingstraject is een van de hefboomprojecten van Toerisme Vlaanderen, dat door Vlaams minister Ben Weyts betoelaagd wordt met 4.793.519 euro. Het geraamde investeringsbedrag van de Stad Gent bedraagt 3.888.630 euro.

Praktisch
- Gravensteen, Sint-Veerleplein 11, 9000 Gent
- www.gravensteengent.be
- De comedy tour is vanaf vrijdag 21 september beschikbaar en is inbegrepen in de inkomprijs.

Info

Waar Gravensteen
Sint-Veerleplein 11
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Prijs
Basistarief: 10,00 €; Reductietarief 1: 7,50 €; Reductietarief 2: 6,00 €; Reductietarief 3: 2,00 €; Gratis (jongeren -19 jaar, inwoners van Gent, elke zondag van 10 tot 13 uur en tijdens de Gentse Feesten, …): 0,00 €

€ 10,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 2,0

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Historische Huizen Gent
Contact historischehuizen@gent.be
+32 9 2668500
Links

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS