U bent hier:

Coloured Swan 3: Harriet's Remix

+1 punt

Dansvoorstelling Moderne dans

Brussel verwelkomt als stad veel mensen op doorreis. Daarnaast is het een plek met een sterke historische band met het Afrikaanse continent en blijft de stad die band ook onderhouden en zelfs verder ontwikkelen, zij het door diplomatieke of artistieke betrekkingen. De onderbuik van deze connectie is vaak onooglijk. Met haar derde Coloured Swan zoomt Moya Michael in op wat er echt speelt aan de onderkant van de realiteit.
In het lexicon van Sub-Sahara-Afrika wordt gezegd dat wij op de schouders van reuzen staan. Zullen deze reuzen ons de toekomst in helpen dragen? En wat als we niet uit de grootheid van onze voorouders kunnen putten om ons veilig en wel richting de toekomst te leiden? Hoe moeten we een Afro-futuristische realiteit zien en waarmaken? Een realiteit die paradigma’s, die ons al zo lang domineren, doet verschuiven. Op basis van dit idee, en met behulp van muziek en de ‘getuigenis en duiding’ van persoonlijkheden zoals Abbey Lincoln, Sun Ra, Alice Walker en Mariam Makeba, werpen Moya en haar Coloured Swan(s) een licht op de manier waarop onze kleuren ons definiëren, ons verbinden en ons tegelijkertijd kracht kunnen geven en zelfs kunnen helpen om onszelf te bevrijden.

Verwacht je opnieuw aan een weelderige waaier van beelden, muziek en beweging, samengesteld door hetzelfde artistieke team dat Michael bijstond voor de creatie van haar eerste twee verbluffende solo’s.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar KVS
Arduinkaai 7
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 8 mei 2020 tot 9 mei 2020
Prijs
Basistarief: 17,00 €; Jongeren: 10,00 €

€ 17,0

Kansentarief voor Paspartoe Brussel: € 2,0

Reservaties
  • Bel naar 02-210.11.12
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie KVS
Contact info@kvs.be
Trefwoorden Paspartoe
Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS