U bent hier:

Clubshow: Alejandro Escovedo (voorprogramma: Don Antonio)

Concert Pop en rock

Je kunt niet veel mensen vinden met een even rijke muzikale geschiedenis en toekomst als Alejandro Escovedo. Alejandro komt uit een zeer muzikale Mexicaanse familie. Zo drumde zijn zus Sheila E. jarenlang in de begeleidingsband van Prince. Escovedo heeft ondertussen veertien solo-albums uitgebracht en daarnaast met heel veel andere artiesten samengewerkt zoals Ryan Adams, Whiskeytown, Chuck Prophet, Bruce Springsteen… Die laatste coverde overigens eens van Escovedo’s nummers. Zijn muziek kan worden omschreven als een vermenging van alternatieve country, soul en blues.
In 2016 verscheen Alejandro’s laatste album, Burn Something Beautiful met Peter Buck (REM) en Scott McCaughey (REM, The Minus 5). Momenteel zit hij in de studio voor opnames van zijn nieuw album dat in 2018 uitgebracht zal worden.

In het voorprogramma staat Don Antonio, het alter ego van componist, gitarist en producer Antonio Gramienteri (Sacri Cuori), die afkomstig is uit het Italiaanse Romagna. Op zijn titelloze debuut horen we een bont allegaartje aan invloeden (Cooder, Calexico, Latin Playboys, Fellini). Toch loont het de moeite om dit debuut eens te onderzoeken.

Op Don Antonio laat Gramienteri, die eerder al scores schreef voor Sky/Fox en muziek maakte voor films en balletvoorstellingen, vooral een nieuwe soundtrack horen. Een nieuw geluid waar vanalles doorheen klinkt, van folk, latin tot cubaanse invloeden. Vrijwel alles komt aan bod op zijn grotendeels instrumentaal debuutalbum.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar De Posthoorn
Groenstraat 6
3930 Hamont-Achel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: vrijdag 19 oktober 2018
Prijs
Basistarief: 18,00 €; VVK: 15,50 €; ABO: 13,00 €
€ 18,0
Reservaties