U bent hier:

Citron Bleu @ Musicalia Festival

Concert Klassieke muziek

Citron Bleu klasseren als ‘filmische kamermuziek’ zou afbreuk doen aan hun originele, grillige en asymmetrische veelzijdigheid. We zagen hen aan de zijde van Roland, Lieven Tavernier e.a., maar ook onder hun twee zijn ze podiumvullend. Kippenvel gegarandeerd. Nils De Caster: viool Yves Meersschaert: piano
De muziek van Citron Bleu klasseren als ‘filmische kamermuziek’ zou afbreuk doen aan hun absoluut verrassende, grillige en asymetrische veelzijdigheid. Ze flirten in hun intelligente composities met Bartok, Debussy en Satie, maar ook voor theatermuziek of TV-tunes draaien zij hun hand niet om. We zagen hen vaak aan de zijde van Roland, Bruno Deneckere, Lieven Tavernier en andere groten, maar ook onder hun twee zijn ze podiumvullend. Kippenvel gegarandeerd.
Nils De Caster kennen we van Arte Vocale, Johan Verminnen, Roland Van Campenhout, The Silver Foxes, Het Gespuis, The Pink Flowers, Bruno Deneckere, Lieven Tavernier, Wigbert, Trio Comiso en De Laatste Showband.
Yves Meersschaert is het meest gekend van Derek & Vis waarvoor hij verscheidene Franse chansons schreef zoals “Petit lapin” dat een radiohit werd in Vlaanderen en Nederland. Hij speelt verder ook met Lieven Tavernier, Herman Brusselmans, Warre Borgmans en vele anderen.

VIDEO http://www.citronbleu.be/citronbleu/media_nl.htm#video
WEB http://www.citronbleu.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Monasterium
Oude Houtlei 56
9000 Gent

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 18 juli 2012
Prijs
Aan de kassa 9 €
€ 7,0
Organisatie Musicalia Festival
Links