U bent hier:

Circus Ronaldo - La Cucina Dell’arte

+1 punt

Theatervoorstelling Circus

Van kindsbeen af bespelen de broers David en Danny Ronaldo de komedie der menselijke zwakheden: ‘de clown’. In hun clownerie zie je de maatschappij door een vergrootglas. Als je door een sleutelgat een kamer binnenkijkt, lijkt toch ook alles veel groter dan in de kamer zelf? Door alles klein, simpel en vooral puur te maken, wordt alles groter.
Spelen met het ‘leren’ is voor deze komedianten een passie geworden die haast evenwaardig is aan hun spitsvondige circuskunsten. Spelen met machten, meester zijn of knecht, groot zijn, klein zijn …, en dit dan nog voortdurend door elkaar halen, is eigenlijk het hoofdthema geworden in al hun voorstellingen. Deze dwaze menselijke machtsspelletjes worden nog verder doorgetrokken in hun productie ‘La Cucina dell’Arte’.

De hiërarchie achter de potten en pannen van de professionele culinaire wereld sprak al enige tijd tot hun verbeelding. Van meesterkok tot keukenhulpje. Een rollenpatroonmaatschappij in het klein. Een droomsituatie voor clowns. Ze lieten zich verder inspireren door Fellini, de restaurantjongleurs uit het oude vaudevilletheater, Goldoni en het feit dat iedereen wel eens de drang voelt om het tafelkleed vanonder het feestservies te trekken.

Eens de fragiele keukenkastjes opengaan, begint een accordeon zijn eigen leven te leiden, spelen de lepels een tarantella op de wijnflessen en kan het ‘breekbare’ spektakel beginnen. De toeschouwers worden verlokt om al hun zintuigen te laten verwennen. Ze spelen alle ontbrekende rollen en zijn uiteindelijk ook de eindregisseurs die het ritme bepalen in een melancholische en hilarische chaos.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar CC het SPOOR Harelbeke
Eilandstraat 6
8530 Harelbeke

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 12 oktober 2019
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en musea, concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 14,00 €; Jongerentarief: 7,00 €

€ 14,0

Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: € 2,8

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie CC het SPOOR Harelbeke
Contact onthaal@cchetspoor.be
056 733 420
Trefwoorden cchetspooroverzicht, cchetspoorcircus, cchetspoortheater

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS