U bent hier:

Ciné Local: Film Fest Gent on Tour 'Lean on Pete'

di 17 apr | 20u | €7
De 15-jarige Charley Thompson is op zoek naar vastigheid in zijn leven. Als zoon van een alleenstaande vader met tijdelijke baantjes kent hij weinig zekerheden en is hij vaak op zichzelf aangewezen. Wanneer ze naar Portland verhuizen, hoopt hij op een nieuwe start.
Charley vindt er werk bij Del, een doorgewinterde paardentrainer die met races zijn geld verdient, en sluit vriendschap met het versleten renpaard Lean on Pete. Wanneer Del zijn paard naar de slacht wil sturen, gaat Charley er met Pete vandoor. Hij maakt een tocht door de uitgestrekte wildernis van Oregon en Wyoming, op zoek naar de geliefde tante die hij al jaren niet meer heeft gezien.

Andrew Haigh | VS/GB | Avontuur/Drama || 119’ | met: Travis Fimmel, Steve Buscemi, Chloë Sevigny, Charlie Plummer, Steve Zahn, Justin Rain, Lewis Pullman

Commentaar:

Net als in zijn eerdere films Weekend en 45 Years balanceert Andrew Haigh in deze verfilming van de gelijknamige roman van Willy Vlautin op de grens van weemoed en optimisme. Hij beziet deze wereld vanuit de jeugdige onschuld van Charley, zonder de pijnlijke tragiek van de levens van Del en Bonnie te verdoezelen.

Pers:

"Zonder meer een van de mooiste films in de competitie van Venetië. Charlie Plummer is een van de revelaties van deze uitstekende festivaleditie: hij is het kloppende hart van deze pure maar bikkelharde film." De Morgen (Lieven Trio)

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=jBVQRLZBuTs

Elke derde dinsdag van de maand selecteert Film Fest Gent een kwaliteitsfilm die On Tour in avant-première getoond wordt.

Ongeveer een maand voor de vertoning wordt bekendgemaakt om welke film het gaat.

Een exclusief gebeuren voor een selecte club bioscopen en cultuurcentra!

Wil je op de hoogte blijven van ons aanbod,schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief: http://www.cczoetegem.be/nieuwsbrief

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar CC Zoetegem
Hospitaalstraat 20
9620 Zottegem

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 17 april 2018
Prijs
Basistarief: 7,00 €
€ 7,0
Contact uitbalie@zottegem.be
09 364 69 33
Trefwoorden Cinema, film, ciné local, zilverscherm, filmzaal