U bent hier:

CINE DEBAT.E: De verhouding tussen wetenschap en natuur: welke dialoog is mogelijk?

Film Documentaires en reportages

HOW A SONG SAVED A SPECIES, 2’, OFF LUSO (FR), Rémi Cans, 2019, OND/ST: FR/EN
In de jaren 60 zorgde de commerciele walvisvangst voor een daling van de walvispopulatie met maar liefst 90% tegenover de 19de eeuw. De ontdekking van Roger Payne en zijn team - dat walvissen intelligente dieren zijn die een cruciale rol vervullen in het behoud van evenwichtige en gezonde oceanen - droeg bij aan de creatie van een globale beweging en jaren erna aan het moratorium op industriele walvisvangst.
REVOLUSOLAR, 4’, LUSO (BR), Eduardo Avila e Juan Cuervo, 2019, OND/ST: PT/EN
De bewoners van de favela Babilônia in Rio de Janeiro hebben het erg moeilijk door het gebrek aan toegang tot electriciteit. Het project Revolusolar verscheen in 2016 om deze bewoners te voorzien van betrouwbare, goedkope en duurzame energie door middle van fotovaltaische installaties. Hierbij werd er gebruik gemaakte van lokale arbeiders die daarvoor opgeleid warden waardoor het project ook op dit vlak bijdroeg aan de duurzame ontwikkeling van de lokale gemeenschap.

3) SHELLS AND DUST, 52’10’’, LUSO (PT), Alfredo Reis Deus, 2019, OND/ST: PT/EN
Deze documentaire begint met de belevenissen van een vis em eindigt met een eschatologische analyse van de uitroeiing van de mens op korte termijn als gevolg van het smelten van de noordpool.

4) NATURE = FUTUR ! 20’ OFF LUSO (FR), La Belle Société Production et les réalisateurs Pascal Moret / Jean-Philippe Camborde, OND/FR: FR
Deze serie toont hoe de mens oplossingen kan voor de uitdagingen van duurzame ontwikkeling door middel van het observeren en bestuderen van de natuur.
Deze serie van korte films over bio-mimiek en bio-inspiratie vormen een inspiratiebron voor de landbouw, voedingsector, architectuur, wonen, transport, gezondheid, industrie, technologie, duurzame energie, sanering, en stedelijke ontwikkeling.

Gesproken talen : Frans, Portugees
Ondertitels : Engels

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Volkshuis
Sint-Gillisvoorplein 37-39
1060 Sint-Gillis (Brussel)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 26 oktober 2019
Leeftijd 12+
Organisatie Espirito Mundo ASBL
Contact cinelusomundo@gmail.com
+32466044353
Links
Trefwoorden Senioren
Beleef Brussel

Beleef Brussel!

Op UiTinBrussel.be vind je 1001 gebruiksklare tips.

Ontdek ze hier