U bent hier:

Cie Thor/Thierry Smits - We are Woman

Dansvoorstelling Moderne dans

Na zijn schitterende choreografie Anima Ardens van 2016 maakt Thierry Smits met dezelfde elf dansers een nieuwe voorstelling over de nuances tussen mannelijk en vrouwelijk. Tussen de kleedkamer van de voetbalclub en het vrouwenboudoir.

Thierry Smits – geboren en getogen in Limburg, maar ondertussen echte Brusselaar – maakt al sinds begin jaren negentig spraakmakende dansvoorstellingen.  Zijn Soirée Dansante in 1995 bracht meteen de grote doorbraak en sindsdien is zijn werk niet  enkel in België te zien, maar is hij ook in het buitenland een belangrijk choreograaf.

Zijn werk wordt meestal tot dat van de andere kant van het land gerekend, want gek genoeg heeft België ook twee danskanten, de Vlaamse en de Brussels-Franstalige kant. Het is vooral de Vlaamse golf uit de jaren tachtig die nog steeds wereldwijd hoge toppen scheert. Thierry Smits is echter één van de weinige choreografen uit de Brussels-Franstalige dansscene die ook in Vlaanderen aan de bak komt.

Met zijn nieuwe We are Woman blijft hij zijn thema’s trouw: identiteit, gender, seksualiteit … de elf dansers van Anima Ardens zijn weer van de partij in een choreografie die de grijze zone tussen mannelijk en vrouwelijk onderzoekt. We zijn niet meer man of vrouw, maar de nuances er tussen zijn eindeloos. Daar gaat hij mee aan de slag.

Choreografie: Thierry Smits

Dansers : Valentin Braun, Peter De Vuyst, Michal Goral, Jari Boldrini, Gustavo Monteiro, Bruno Morais, Emeric Rabot, Nelson Reguera Perez, Theo Samsworth, Oliver Tida Tida, Davide Guarino.

Assistent : David Zagari

Dramaturgie en artistieke medewerking: Antoine Pickels

Muziek: Nicolas Klau

Scenografie : Simon Siegmann

Kostuums: Silvia Hatzl

 

www.ciethor.be

Info

Waar C-mine cultuurcentrum
C-mine 10
3600 Genk

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: vrijdag 5 oktober 2018
Prijs
Basistarief: 15,00 €;-26: 10,00 €;+60: 13,00 €;Abonnement: 12,00 €
€ 15,0
Reservaties
Organisatie C-mine cultuurcentrum
Contact tickets@genk.be