U bent hier:

Cie Cecilia - De broers Geboers- AFGELAST

VINTAGE ARNE SIERENS MET PRACHTCAST. HILARISCH, MAAR OOK AANDOENLIJK
Marnix Geboers komt uit het prison. En 't ziet er niet goed uit: zijn vrouw is nu met een andere vent, moeder ligt in ‘t ziekenhuis en zijn jongste broer Ivan, verkleed als vrouw, voelt zich niet goed in zijn vel. Wanneer vader André na jaren totaal onverwachts opduikt en de Rus Andreï, de nieuwe vriend van hun ma, zijn intrek neemt in de overbevolkte woonst, slaan bij onze Marnix de stoppen door. Gelukkig is er nog de moedige mémé die de boel recht probeert te houden.
Arne Sierens sprokkelde in volkswijken ware getuigenissen bijeen en schreef met 'De broers Geboers' een straffe serie 'aantekeningen uit het ondergrondse'. Hij schetst een raak portret van een marginaal gezin dat door deze moderne maatschappij zonder ophouden in de zak wordt gezet: 't zou om te lachen zijn, moest 't niet om te schreien en zo vreselijk waar zijn.
Haast twintig jaar na de eerste opvoering blijft 'De broers Geboers' razend actueel. Het stuk legt de vinger op de vicieuze cirkel waarin mensen aan de rand zo vaak belanden. Vlaams theater pur sang: rauw en heftig, maar ook schrijnend. Hilarisch, maar ook aandoenlijk, pijnlijk maar ook hartverwarmend. Een oh zo menselijk stuk grotesk toneel. Tijd voor een herneming met een geweldige cast.
'Sierens zet iets neer dat nog niet gezien is: theater dat op het eerste niveau grappig lijkt en is, maar dat vervolgens dwars door je ziel snijdt en je nog dagen lang achtervolgt.'
De Tijd
Tekst en regie: Arne Sierens
Spel: Wouter Bruneel, Sebastien Dewaele, Tom Ternest, Marijke Pinoy, Wim Willaert
Scenografie: Guido Vrolix
www.compagnie-cecilia.be
De voorstelling wordt ingeleid om 19.15 uur.

Door de maatregelen die getroffen zijn in verband met het corona-virus is dit evenement afgelast.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Cultuurcentrum de Brouckere
Aartrijkestraat 6
8820 Torhout

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 2 april 2020
Prijs
Basistarief: 18,00 €; 60+, EDC: 17,00 €; -26: 15,00 €; soicaal pasje: 4,50 €
€ 18,0
Organisatie Cultuurcentrum de Brouckere
Contact 050 22 11 50