U bent hier:

Chris De Stoop : Wanneer het water breekt

+1 punt

"Wanneer het water breekt" is een universeel, aangrijpend verhaal over bootvluchtelingen, dat inzoomt op één boot, één groep, één familie. Het waargebeurde verhaal van visser Hung en zijn dochter Quyên, die al een tijd geleden hun vaderland Vietnam ontvluchtten. Hung stak in zijn kleine vissersboot de zee over om hier in Wichelen een nieuw leven te beginnen. Quyên bouwde een succesrijk restaurant op, maar worstelt nu met haar identiteit.
Daarnaast is het ook het verhaal van de tientallen reisgenoten die langdurig ronddobberden op zee: een kleine gemeenschap van met elkaar verknoopte levens, bijeengebracht op een beslissend moment van hun bestaan.. Niet iedereen heeft het overleefd. Sommigen voelden zich verloren. Anderen werden dokter, ingenieur, bankier of ondernemer. Een verhaal over de diepe breuk die migratie is.

Een verhaal van opoffering, bedrog, strijd, angst, liefde en heimwee, op een persoonlijke manier verteld door Chris de Stoop, die de familie al jaren volgt en met tientallen reisgenoten sprak.

Chris de Stoop is auteur van fictie en non-fictie. Hij werkte meer dan 30 jaar voor het tijdschrift Knack en schreef ruim duizend artikelen, vooral over sociale problemen in binnen- en buitenland. In 2016 nam hij afscheid van de journalistiek met het boek Ex-reporter. Werk van hem werd in een tiental landen vertaald en werd bekroond met literaire en journalistieke prijzen.

Als auteur debuteerde hij in 1992 met de geruchtmakende bestseller Ze zijn zo lief, meneer, over een internationale bende vrouwenhandelaars. Het boek werd door de BBC tot een documentaire film verwerkt en had verreikende gevolgen in diverse landen: parlementaire onderzoekscommissies werden opgericht, criminele netwerken ontmanteld, nieuwe wetten gestemd.

In 1996 kwam De Stoop met zijn volgende spraakmakende boek, Haal de was maar binnen, dat ook groot tumult in binnen- en buitenland verwekte. Het is het relaas van zijn verblijf van meer dan een jaar in het milieu van illegalen in Europa. Het werd vertaald door gerenommeerde Europese uitgeverijen zoals Fisher Verlag in Duitsland en Actes Sud in Frankrijk.

Andere opgemerkte boeken zijn o.m. De Bres (2000), Zij kwamen uit het Oosten (2003) en Het complot van België (2007).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar 't Ankerpunt
Pruytenshof, 53,
9260 Serskamp (Wichelen)

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: dinsdag 18 december 2018
Prijs
Basistarief: 5,00 €

€ 5,0

Kansentarief voor UiTPAS Dender: € 1,5

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Muskuton

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS