U bent hier:

Choir Piece

In Choir Piece presenteert Felix Kindermann het koor Ghent Singers als een bewegende sculptuur. Zijn fascinerende muzikale performance stelt onze kijk op samenhorigheid en collectiviteit in vraag. Kindermann creëerde Choir Piece in 2019, lang voor het Coronavirus onze sociale omgangsvormen door elkaar schudde. Vandaag is het onmogelijk om er niet de weerspiegeling van onze verwrongen dagelijkse realiteit in te zien. Door herschikking, fragmentatie en akoestische vervormingen wordt een gevoel van vervreemding gecreëerd. Door een spel met tegenstellingen als harmonie vs disharmonie, individu vs collectief en afhankelijkheid vs onafhankelijkheid, vervaagt het klassieke beeld van eenheid en ensemble en wordt het koor als iconisch cultureel object langzaam gedeconstrueerd.
De New Yorkse componiste Natalie Dietterich vertaalde de verregaande ingreep van Kindermann op de coherente structuur van het koor in haar partituur Composition for Seperated Musicians op zo’n manier dat de harmonie toch intact bleef. Met Kindermanns tekst als uitgangspunt laat haar compositie een permanente ruimtelijke modulatie van de zangers toe, zonder dat deze het contact met elkaar verliezen. Via uitgekiende bewegingspatronen vullen hun stemmen geleidelijk de hele tentoonstellinsgruimte.


Concept en tekst: Felix Kindermann
Composition for Separated Musicians: Natalie Dietterich, in opdracht van Felix Kindermann
Choreografie: Felix Kindermann & Ivan Cheng
Performance: Ghent Singers

Sopranos: Juliette Allen, Marion Bouwens, Jolien De Gent, Charlotte Schoeters
Alto’s: Estelle Lefort, Anna Nuytten, Sonia Sheridan Jacquelin, Paúl Sojo

Tenors: Henk Pringels, Timo Tembuyser, Leander Van Gijsegem, Ivan Yohan
Bassen: Andrés Soler Castano, Wouter Vande Ginste, Pieter Coene, Mark Trigg
, Noah Thys


- Gratis toegang met kaartje tentoonstelling

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Kanal — Centre Pompidou
Akenkaai
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 10,00 €; Kinderen: 0,00 €
€ 10,0
Organisatie Kanal - Centre Pompidou
Contact info@kanal.brussels
024351368
Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.