U bent hier:

China in vogelvlucht

Lezing of congres 1.11.0.0.0 

De lezing begint vóór de tijd van keizer Qin en eindigt bij Xi Jinping. Jef Abbeel bespreekt hoe China stapsgewijs evolueerde vanaf 3.000 v.Chr. – via de grote filosofen rond 500 v.Chr. en de bouw van de Grote Muur in 221 v.Chr. – welke invloed die filosofen hebben op het Chinese politiek systeem, hun denken en handelen tot nu toe en welke rol de Vlamingen er speelden in de 13de en 17de eeuw.

De lezing begint vóór de tijd van keizer Qin en eindigen bij Xi Jinping. Jef Abbeel bespreekt hoe China stapsgewijs evolueerde vanaf 3.000 v.Chr. –  via de grote filosofen rond 500 v.Chr. en de bouw van de Grote Muur in 221 v.Chr. – welke invloed die filosofen hebben op het Chinese politiek systeem, hun denken en handelen tot nu toe en welke rol de Vlamingen er speelden in de 13de en 17de eeuw. Verder vertelt hij over wat China presteerde tijdens de keizers en tijdens het communistisch regime, het aantal doden tijdens de Mao-periode en in hoeverre de Chinese maatschappij, normen, waarden en mensenrechten vergelijkbaar zijn met, dan wel verschillen van, de onze.  Ook de economie, de maatschappij, het onderwijs, het voormalige éénkindbeleid enz… komen aan bod.

Elke dag krijgt de Chinese president-partijleider-legerleider Xi Jinping een koning, president of premier op bezoek om te zien hoe deze nieuwe grootmacht presteert, of er nog meer handel mee gedreven kan worden, of het elders wil investeren. Heel de wereld keek toe hoe Beijing in 2008 de Olympische Spelen organiseerde.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Raadhuis
Dorp z/n)
3920 Lommel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: woensdag 15 mei 2019
Leeftijd 18+
Prijs € 12,0
Reservaties
Organisatie Cultuurcentrum De Adelberg Lommel
Contact info@ccdeadelberg.be, reservaties@ccdeadelberg.be
011 399 699