U bent hier:

Children’s Games - Francis Alÿs

Tentoonstelling Audiovisuele kunst

Children’s Games, een serie korte video’s die in 1999 werd opgestart door Francis Alÿs, baant zich een weg langs allerhande kinderspelen en maakt er een visuele inventaris van. De kunstenaar hangt zijn ontdekkingstocht op aan de gewoontes van de openbare plaatsen. Steden en dorpen, plaatsen waar gemoedelijkheid heerst en gebieden waar conflict en spanning overheersen – zoals een jezidisch vluchtelingenkamp in Irak, in 2016 – ontvangen de topografische verbeelding waar de ludieke activiteiten zich afspelen. Tussen de gedeelde regels van elk spel klinken een symbolische orde en haar mogelijke herontdekking door. In Mexico, in Venezuela, in België, in Frankrijk, in Jordanië, in Afghanistan, in Marokko, in Irak of in Nepal, de recreatie vermengt zich met het ritueel en de heruitvinding van de realiteit, terwijl de kunstenaar en zijn camera worden uitgedaagd tot een vorm van participatie. De keuze van de invalshoek en het begeleiden van de beweging condenseren de verdoken ruimte-tijd van het spel zoals een schets of een schema met de losse hand, op het patroon.
Francis Alÿs’ eerste liefde was de architectuur – hij studeerde aan de IUAV in Venetië – later startte hij zijn artiestenpraktijk op in Mexico. Sinds de jaren 1990 ontwikkelt hij een conceptueel oeuvre gebouwd doorheen het reizen, het rondlopen en de ontmoeting.

Info

Waar Kanal - Centre Pompidou
Akenkaai
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 12 september 2018 tot 19 mei 2019
Prijs
Normaal
€ 14,0
Organisatie Kanal - Centre Pompidou
Contact info@kanal.brussels
02 435 13 60
Links
Trefwoorden museumpassmusees, museumpas

Heb je al een Museumpas?

Met je museumpas bezoek je deze expo gratis of met een fikse korting.

Ontdek 'm hier!

Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.