U bent hier:

Chiharu Shiota - Me Somewhere Else

Tentoonstelling Installatiekunst

De spectaculaire installaties van Chiharu Shiota (Osaka, 1972) transformeren de ruimtes waarin ze zich ontplooien, en dompelen de bezoeker onder in het universum van de kunstenares. Ze combineren textielen, zoals wol en katoen, met verschillende elementen, gebeeldhouwde vormen en gebruikte voorwerpen.
De kunstenares brengt performance, lichaamskunst en installatie samen in een proces dat het lichaam centraal stelt. Haar veranderende artistieke proces verkent concepten zoals tijdelijkheid, beweging, herinnering en droom; hetgeen zowel de mentale als fysieke betrokkenheid van de toeschouwer vereist. In 2015, bevestigde Chiharu Shiota's veelgeprezen deelname aan de Biënnale van Venetië – waar ze Japan vertegenwoordigde – de internationale reikwijdte van haar werk.
Het werk Me Somewhere Else (2018), tentoongesteld in de Bernheimzaal, herbergt een enorme visuele kracht en neemt een bijzondere plaats in Shiota’s oeuvre in. Ze vertelt over de strijd tegen haar ziekte en de zekerheid dat haar geest haar lichaam zal overleven. "Voordat de diagnose kanker werd gesteld, dacht ik: als ik sterf, zal alles om mij heen sterven; ik zal sterven. Nu weet ik dat alleen mijn lichaam sterft - niet mijn geest. Mijn geest blijft ergens anders."


Chiharu Shiota werd in 1972 geboren in Osaka, Japan; maar woont en werkt sinds 1997 in Berlijn. De laatste jaren werd haar werk wereldwijd tentoongesteld, onder andere in het New Museum of Jakarta (Indonesië), het SCAD Museum of Art (Verenigde Staten), de K21 Kunstsammlung NRW (Düsseldorf) en het Smithsonian (Washington DC). In 2018 exposeerde ze in het Kyoto Museum en in 2019 zal haar werk te zien zijn in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België en het Mori Art Museum in Tokyo.

Met de steun van the Templon Gallery

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België
Regentschapsstraat 3
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 11 oktober 2019 tot 9 februari 2020
Prijs
Basistarief: 10,00 €; Senioren (+65): 8,00 €; Studenten (-26): 3,00 €; Kinderen en jongeren: 0,00 €
€ 10,0
Organisatie Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België
Contact info@fine-arts-museum.be
Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.