U bent hier:

Charlemagne Palestine - Oren Ambarchi - Eric Thielemans

Concert Klassieke muziek

In oktober 2013 liepen Charlemagne Palestine en Eric Thielemans elkaar tegen het lijf tijdens een residentie georganiseerd door de Ateliers Claus, waarbij ook de Fin Mika Vainio (1963 – 2017) van het legendarische elektro-duo Pan Sonic aanwezig was. De muziek die tijdens die vierdaagse gecomponeerd werd en sindsdien is uitgebracht bij het label Godbear van Charlemagne Palestine, vormt de basis van deze voorstelling, waarin Palestine en Thielemans begeleid worden door de gitarist Oren Ambarchi.
Charlemagne Palestine is een artiest, performer, componist en muzikant afkomstig uit New York. Hij leefde en werkte in Californië en Zwitserland en woont vandaag in Brussel.

Hij is niet in een bepaald hokje onder te brengen en is nooit gestopt met zichzelf te vernieuwen. Hij stond dicht bij Fluxus, bij Tony Conrad, La Monte Young en Terry Riley, bij Morton Subotnick of nog bij Laurie Anderson of Sonic Youth. Zijn optredens waarbij hij elektronische of akoestische instrumenten gebruikt, zijn beklijvend. Zijn sjamanistische en rituele acts, zijn meeslepende, vreemde en obsessionele installaties maken van hem een van de meest bijzondere figuren van onze tijd.

Oren Ambarchi daarentegen is een productief componist en multi-instrumentalist. Sinds de jaren 90 heeft hij, wars van de esthetische grenzen en muzikale genres, o.m. gewerkt met Alvin Lucier, Keiji Haino, Jim O’Rourke en Ricardo Villalobos. Eric Thielemans, een klassiek geschoold drummer, houdt zich bezig met iets tussen jazz en vrije improvisatie, veeleisende muzikale projecten en ontmoetingen met wetenschappers en ook schrijvers.

Een originele ontmoeting die krachtig en explosief belooft te worden, in de bar van de Showroom. Wordt gevolgd door de presentatie en de lancering van het gloednieuwe album van dit trio.


- Vrije toegang met ticket voor de tentoonstelling

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Kanal — Centre Pompidou
Akenkaai
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 24 september 2020
Prijs
Basistarief: 10,00 €; Kinderen: 0,00 €
€ 10,0
Organisatie Kanal - Centre Pompidou
Contact info@kanal.brussels
024351368
Trefwoorden Bevestigd2020
Beleef Brussel

Beleef Brussel!

Op UiTinBrussel.be vind je 1001 gebruiksklare tips.

Ontdek ze hier