U bent hier:

Chakra jaartraining

Cursus of workshop Gezondheid en zorg

8 ZONDAGEN (ANTWERPEN)
Inzicht in het Chakrasysteem is inzicht in jezelf.

Chakra’s zijn energiecentra die samenvallen met zenuwknooppunten in je lichaam. Ze spelen een belangrijke rol in de energie van je lichaam. Open en goed doorstromende chakra’s zorgen ervoor dat je vitaal, energiek en evenwichtig bent.

Voor wie?
De jaartraining is voor jou als je op zoek bent naar (meer) levenskracht, zelfkennis, betere algehele gezondheid, innerlijke gemoedsrust, evenwicht en een verdiept gevoel van welbevinden.

Doel
Door het ontwikkelen van Chakra Bewustzijn leer je de signalen van je lichaam, energie en emoties herkennen. Bij disbalans, hoe je weer evenwicht brengt in dat Chakra gebied, waarna je de energie vrij kan voelen stromen.

Inhoud
De training is zowel lichaamsgericht als reflecterend en meditatief. Met voor de chakra's ontwikkelde oefeningen, voor vitaliseren en zuiveren van je energie en het opladen van de Chakra's. Daarnaast worden andere methodieken zoals ademwerk, dans, visualisaties en (actieve) meditaties ingezet gericht op de betreffende chakra.

Je krijgt na iedere les naslagwerk mee, om zo de opgedane ervaringen ruimte te geven tot integratie. Het gaat dan bijvoorbeeld om energetische oefeningen, het observeren van je energie (-patroon) / je gewoontes / je bodymind. Zo kom je door ervaringsgerichtheid tot groeiend inzicht en meer zelfkennis. Het bijhouden van een werkboek, zo je dat wil, geeft nog verdere verdieping aan de training.

Per lesdag wordt één chakra uitgelicht en kan je ervaren wat deze op dit moment voor je levenslust / levenspad inhoudt.
Iedere chakra heeft nl. zijn eigen energie, gerichtheid, doel en van daaruit zijn ontwikkelingstaken.
Ook heeft iedere chakra zijn eigen kleur & trilling ... EN ... de eigen schaduwkant, ook dit wordt belicht & verkend.

Onderstaand een kort overzicht van de functie van de chakra's:

Muladhara - Wortelchakra, Aarden.
De eerste chakra is gesitueerd ter hoogte van het stuitje en is de diepste verbinding van lichaam en aarde, de wortels van ons wezen. Het aarden in het lichaam, er mogen zijn, overlevingsdrang zijn de thema's. Als de basischakra niet sterk is, kan je ongelukkig zijn met lengte of vorm van je lichaam, of je leeft met angst en vertrouwd niemand, of je hebt het gevoel je leven niet in handen te hebben. Als de basischakra overactief is, barst je misschien bij de geringste aanleiding in woede uit.

Svadhisthana - Sacraalchakra, Beweging en Verbondenheid.
De tweede chakra bevindt zich ter hoogte van het schaambeen, staat voor levenslust en vitaliteit, genieten van lijfelijkheid en seksualiteit.
Een kleine energiestroom door de Sacraalchakra zorgt voor wantrouwen en dat je weinig vreugdevolle momenten in je leven hebt....

Meer lezen

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Oost West Centrum
Van Schoonbekestraat 148
2018 Antwerpen 18

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
  • tot
Prijs
Basistarief: 590,00 €
€ 590,0
Reservaties
Organisatie Oost West Centrum
Trefwoorden Diep helen van binnenuit opleidingen en trainingen