U bent hier:

Cello for Charity

Tijdens de lockdown bouwde de internationaal gereputeerde luthier Joris Wouters een parel van een cello. Op 10 december wordt dit instrument geveild, naast (huis)concerten, partituren en kunstwerken. De opbrengst gaat naar zo’n 1200 musici die maandenlang géén inkomen hadden omwille van de Covid-19-maatregelen, en naar de uitbouw van een muziekacademie in Mosoul (Irak).
Roel Dieltiens, een van ’s lands topcellisten, is ambassadeur van dit project. Op 27 november 2020 bespeelt Roel Dieltiens de nieuwe cello tijdens een benefietconcert in de basiliek van Halle. Hij brengt werk van – hoe kan het ook anders – de Halse cellist Servais en enkele andere 19e-eeuwse virtuozen. Paul Heyman speelt bovendien de tweede cellosuite van Bach en Amy Norrington de derde suite van Benjamin Britten. Beleef nu een uniek concert voor het goede doel!

Tickets kosten 25 euro en zijn te bestellen via de vzw Servais. De opbrengst gaat integraal naar het goede doel. Reservatie is sterk aanbevolen.

De organisatoren houden zich strikt aan de op dat moment geldende Covid19-maatregelen.

i.s.m. Radio Klara, Rudy Vranckx, veilinghuis Bernaerts, de Koning Boudewijnstichting, Sabam for Culture, ArtistsUnited vzw.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Sint-Martinusbasiliek
Grote Markt
1500 Halle

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 30 januari 2021
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 25,00 €
€ 25,0
Organisatie vzw Servais
Contact info@servais-vzw.org
Trefwoorden KlassiekPZ, Paul Heyman, Amy Norrington, cello, klassiek, UitinMijnRegio