U bent hier:

CC Het Gasthuis

Begeleide uitstap of rondleiding Concert 1.8.4.0.0 

Buskerfestival
Muziek op ongewone locaties in de binnenstad


Wie er bij was vorig jaar, komt zeker terug! In kleine groepjes nemen we je mee op ontdekkingstocht door de binnenstad van Aarschot en zoeken we voor jou unieke locaties uit waar je kan genieten van akoestische concertjes met rootsmuziek. Voorafgaand aan het concert krijg je een korte uitleg door een gids over de locatie en dan spelen voor u Vincent Slegers, Jesco, Flyin' J Lawrence en Hans Roofthooft. Opgelet: de wandeling start om 14u aan Het Gasthuis en vanaf daar leggen we een parcours af tot 18u. Onderweg is er ook een hapje en een drankje voorzien. Volgende 4 acts spelen her en der op locatie in de stad met een vijfde band als afsluiter op de binnenkoer van CC Het Gasthuis:

Vincent Slegers, een solo-muzikant uit Gent, brengt hill-country blues met ritmisch gitaarspel, stompbox-begeleiding en een rauwe stem. “Backwoods, shotgun-shack Blues, played all-acoustic or raw electric, Nothin’ fancy, just a good hill country groove.”

Jesco, een viermansband uit Utrecht, heeft als missie een uniek muzikaal vuilnisbakkenras te fokken. Scherpe, smerige maar bedwelmende folkmuziek met een rock ‘n roll ritme, rammende blues, een primitieve bas, eerlijk en puur tot op het bot! Traditionele folk wordt rauw en nieuw door Jesco’s opzwepende beat en een noodzaak om wat zielen bij te schenken en wat glazen te legen!

 


Equinox (the peacekeeper) (B)

Als je denkt aan Equinox, denk dan aan Devendra Barnhart, Mississipi John Hurt, zingende zagen, krakende harmoniums, old school folk fingerpicking en poëtische teksten. Equinox ging vroeger als Equinox the Peacekeeper door het leven, maar Wouter Buyst, de man achter het project is done peacekeeping. Volgens Gonzo Circus is Equinox het 'bestbewaarde geheim in het Belgische singer-songwriter circuit' maar hoewel hij werd opgepikt en gedraaid op StuBru (Duyster) en Radio 1 (Vox) is het best mogelijk dat je nog nooit van de man gehoord hebt. Tot nu toe bleef het (bewust) vrij underground. Buyst woonde voordien dan ook in Colombia en tegenwoordig halftijds in zijn huisje op de Canarische eilanden (La Palma). Desondanks heeft Equinox een trouwe en vrij grote aanhang, speelde hij reeds in fijne zalen (AB, Vooruit, Paradiso, Mezz, Vera, Luxor, Labadoux Festival, Cavern Club (Exeter) enz.), kregen beide vorige platen zeer goede recensies en ging hij op tour met goed volk als Kelley Deal (The Breeders). Met de nieuwe plaat die in het najaar van 2019 wordt gereleased hoopt Buyst verandering te brengen in die cultstatus en zich ook bovengronds te laten horen.
Hans Roofthooft uit België, is al meer dan dertig jaar bezig met muziek. Soms in bands, soms gewoon thuis en sinds vier jaar als soloartiest. Aangemoedigd door enkele goede vrienden begon hij kleine akoestische optredens te geven. Intussen is dit gegroeid naar een eerste volwaardige plaat. In zijn liedjes schetst Hans een beeld van zijn eigen leefwereld, ideeën en gedachtengoed. Soms wat overpeinzend, soms direct, soms gevoelig maar altijd eerlijk. Exclusief voor Busker brengt Hans zijn goede vriend Bob Van Buggenhout mee. Afsluiter op de binnenkoer van cc Het Gasthuis:


Black Djangos (NL/D), dat is psychedelische surf rock! De desert-noir sound van deze driemansformatie komt voort uit invloeden van bands als, Dick Dale, Calexico en the Fuzztones.


Spookachtige geluidscollages en bezwerende vocalen, geïnspireerd door horror comics en roadmovies , voeren je mee op een sonic revival met veel reverb en twang. De Tarantino’s van de surfrock met hun eigen eclectische sound.

Info

Waar Stadscentrum
Stadscentrum z/n
3200 Aarschot
Wanneer
Prijs
Basistarief: € 15,00; Vriendenprijs 19/20: € 12,00
€ 15,0
Reservaties Inschrijven
Organisatie Het Gasthuis
Links
Trefwoorden #muziek, #ontdekker, zomervanaarschot, #zomerinaarschot