U bent hier:

Cath Luyten, Jan Swerts en Jean Bendegem, gast: Dirk De Wachter - Silence Please!

Lezing of congres Persoon en relaties

"Stilte is niet afwezigheid van geluid. Stilte is de diepste klank.” - Tao Meng
Met ‘Silence, Please!’ brengen we een fascinerende inkijk in onze gewoontes. Waarom wij vandaag wel of niet stilte opzoeken. Waarom vragen we bijvoorbeeld een minuut stilte bij een verlies? Het gaat over gedrag van ons allen, maar bovenal ook van de vier gasten op scène, die op hun manier een intrigerende, maar totaal andere band hebben met stilte.

Tv-persoonlijkheid Cath Luyten vertelt over haar zoektocht naar stilte, over vallen en opstaan. Over kleine rituelen. Wiskundige en filosoof Jean Paul Van Bendegem durft onze gewoontes in vraag te stellen. Is er wel een noodzaak? Om hem te citeren: “Stilte graag, ik hoor niets!” Humor is nooit ver weg... Componist-muzikant Jan Swerts speelt live muziek en laat horen hoe de stilte op zich een krachtig instrument blijkt. Hij getuigt ook over het gevecht tegen alle ruis dat ons omringt.

Psychiater-psychotherapeut Dirk De Wachter is de bekende gast die meekomt en voor extra inspiratie zorgt. Eén gast verklapte alvast dat stilte is zoals spruitjes. Je denkt dat het vies is maar eenmaal je het proeft, is het eigenlijk heel lekker...

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Cultureel Centrum Lanaken
Aan de Engelse Hof 10
3620 Lanaken

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 16 januari 2020
Prijs
Basistarief: 17,00 €; VVK: 15,50 €; +60: 14,50 €; Jong -26: 8,50 €
€ 17,0
Reservaties
Organisatie Cultureel Centrum Lanaken
Contact cultuur@lanaken.be
089 739 850
Trefwoorden theaterlezing, debat, Theater, lezing