U bent hier:

Canzoniere Grecanico Salentino (IT) - Meridiana

Canzoniere Grecanico Salentino komt uit Puglia, de hak van de Italiaanse laars. Land omringd door de zee. Een historisch kruispunt van klanken, kleuren en talen. In de populaire cultuur bezingt het lied het leven van de mensen en markeert het de belangrijkste momenten -persoonlijke en collectieve. Men zingt over geboorte, leven , dood, liefde, het alledaagse…
Canzoniere Grecanico Salentino zingt zijn eigen canzoniere -een nieuwe, boeiende songbook. Met de draagkracht van de energieke pizzica, de tederheid van liederen over liefde en verlangen, en de festa als uitbundigheid werpt de groep een schalkse blik op de moderniteit. Zo zet de groep op hun album Canzoniere de iconische colafles in als reservoir voor zelfgemaakte tomatensaus. Deze symboliseert de Zuid-Italiaanse volkscultuur maar weerspiegelt ook de muziek van Canzoniere Grecanico Salentino: uniek, tijdloos én diep eigentijds.
Met Emanuele Licci (zang, bouzouki, gitaar), Giancarlo Paglialunga (vocals, tamboerijn, tapan (grote trom), Giulio Bianco (doedelzak, fluiten, ciaramella, harmonica, bas), Allessandra (zang, tamburijn, castagnetten), Massimiliano Morabito (diatonisch accordeon), Mauro Durante (frame drums, viool, zang), Silvia Perrone (dans)

I.S.M. TOERNEE MONDIAL

www.canzonieregrecanicosalentino.net
www.toerneemondial.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren-Waas

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 22,00 €; +65: 21,00 €; -26: 14,00 €
€ 22,0
Reservaties
Organisatie Ter Vesten
Trefwoorden muziek