U bent hier:

Cantiones Natalitiae _ Vlaamse kerstmuziek rond 1650

Flanders Boys Choir & De Meid
Koor, viool, basgamba/basviool, clavecimbel/orgel
In de 17e eeuw kende het kerstlied in de Zuidelijke Nederlanden een réveil. Er werden heel wat nieuwe gedichten geschreven en gecomponeerd. Deze traditie van ‘Cantiones Natalitiae’ was sterk geworteld in Antwerpen. Bij de Antwerpse muziekdrukkers Phalesius verschenen er in die periode een twintigtal edities van deze Cantiones Natalitiae.
In het programma dat in Willebroek wordt gebracht wordt vooral geput uit latere drukken. Niet alleen omdat hier de muzikaal rijkere liederen te vinden zijn maar ook omdat er verloren gewaande stemboekjes terug gevonden werden waardoor deze muziek opnieuw kan uitgevoerd worden.
De wortels van het Flanders Boys Choir liggen in het Sint-Jozef-Klein-Seminarie in Sint-Niklaas. In 1931 richt EH Gerard Van Durme er een koor op met jongens van het college. Hij noemde het In Dulci Jubilo (IDJ). Het koor bouwde door de jaren heen een uitstekende reputatie op. In 2016 veranderde het zijn naam in het Flanders Boys Choir, omdat het ook de komende jaren een ambassadeur wil zijn van de unieke klank van een knapenkoor, in Vlaanderen en daarbuiten.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Sint-Niklaaskerk Willebroek
A. Van Landeghemstraat 113
2830 Willebroek

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: donderdag 20 december 2018
Prijs
Basistarief: 20,00 €; -26/+65: 18,00 €; -19: 10,00 €
€ 20,0
Reservaties
Organisatie CC De Ster
Contact 038669200
Trefwoorden vrijetijdspas