U bent hier:

CANCELLED - LIVE STREAM - Belgian World Music Night CANCELLED

+1 punt

Concert Folk en wereldmuziek

Op 9 november 2020 organiseert het Belgian World Music Network (netwerk opgezet door en voor professionele spelers uit de Belgische wereldmuzieksector) een showcase-avond. Kom mee op muzikale wereldreis op de media van de Ancienne Belgique, vanaf 19u.
Org. Belgian World Music Network, supported by Vi.be / CultuurCulture / Conseil de la Musique / Sabam For Culture

LAS LLORONAS
Ze begonnen als straatmuzikanten, maar op een goede twee jaar groeide het Brusselse trio Las Lloronas uit tot één van de best bewaarde muzikale geheimen uit de hoofdstad. Met hun typische mix van akoestische melodieën en slam winnen deze drie straffe vrouwen zonder moeite vriend en vijand voor zich. Dat bewijst hun eerste album ‘Soaked’ waarin ze ons onderdompelen in intieme teksten, die gedrenkt worden in prachtige harmonieën en melancholische melodieën. Tijdens hun optredens leggen Las Lloronas hun ziel bloot in momenten van krachtige kwetsbaarheid, balancerend tussen klaagzang, mijmering en strijdkreet. Zich begeleidend op gitaar, accordeon, ukelele en clarinet zorgen de drie zangeressen voor een heerlijke meerstemmige symbiose van Spaanse volksmuziek, klezmerklanken, fado, blues en slam, die je enkel als ‘Las Lloronas’ kan omschrijven.

REFUGEES FOR REFUGEES
Refugees for Refugees verenigt 8 virtuoze musici uit Syrië, Tibet, Iran, Afghanistan, Turkije en België rond de wens om banden te smeden tussen hun muziek. De groep creëert een origineel repertoire op het kruispunt van verschillende tradities. 
Na de succesvolle release van hun tweede album Amina, presenteert de groep enkele nieuwe gezichten, met een​​ bijhorend nieuw programma. De zoektocht naar wat hen verbindt, gaat verder, over muzikale grenzen heen en dat resulteert in een rijk en energiek geluid waarin pakkende volksliederen uit Afghanistan, de verfijnde klassieke traditie van Aleppo, de zuivere kracht van Tibetaanse nomadenliederen worden gecombineerd met de intensiteit van de Perzische sitar en de subtiliteiten van de Oosterse percussie.

OZFERTI
Welkom op Solarius Gamma, de Afro-sci-fi-wereld gecreëerd door grafisch ontwerper en beatmaker Florian Doucet, ofte Ozferti voor zijn gemaskerde alter-ego. Smaakvolle electro beats gekruid met samples uit de eerste hand en live gitaarwerk, met kleurrijke visuals die je meenemen naar een onbekend universum waar ethiojazz in zee gaan met hiphop-beats, psychedelische gitaren en bass music. Bereid je voor op een opzwepende liveshow met nieuwe gastmuzikanten. Een ruimte-odyssee die het verhaal van een paarse planeet en een gemaskerde muzikant uitbeeldt, een vreemde plek die ons doet nadenken over onze eigen wereld.

KOLONEL DJAFAAR
Kolonel Djafaar is een instrumentale band die een aanstekelijke mix van afrobeat en ethiojazz brengt. De band serveert sinds 2016 dansbare percussiebeats en funky blazers met invloeden van psychedelische blues en rock. Kolonel Djafaar creëert een onweerstaanbare groove waarbij de keyboard een psychedelische toets toevoegt aan de percussie, bas en gitaar. Laat je meeslepen door de verhalende melodieën van de vier blazers: van subtiele toevoegingen tot scheurende solo's. Kolonel Djafaar belichaamt een heel eigen interpretatie van Fela Kuti en Mulatu Astatke!

DJ: CHEB RUNNER
Cheb Runner levert verse beats van Irak tot Marokko, van goeie ouwe 4 tot the floor disco beat tot complexe MENA polyritmiek. Naast de combinatie van grooves uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten, Marokkaanse muziek, House en Techno heeft Cheb Runner zijn composities altijd al willen markeren met muziek uit de MENA-cultuur en de link met trance. In zijn werk concentreert hij zich op authenticiteit, waarbij hij zijn eigen samplebanks aanmaakt met traditionele instrumenten en die combineert met warme synthesizers.

DJ SAHЯA
DJ SAHЯA draait vanalles, van dancehall en hiphop tot afrobeats, kuduro en afrohouse. Ze brengt de nacht in beweging met haar woestijn-vibes naar verrassend nieuwe hoogtes. Haar muziek laat je bewegen op een manier waarvan je ofwel vergat dat je het kon, ofwel nooit wist dat je dat zou doen. Geknipt voor wie zin heeft in een soulful avondje uit in de stad...

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Ancienne Belgique
Anspachlaan 110
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: maandag 9 november 2020
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Prijs
Basistarief: 0,00 €

gratis

Reservaties
  • Bel naar 02-548.24.24
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Ancienne Belgique
Contact info@abconcerts.be
Beleef Brussel

Beleef Brussel!

Op UiTinBrussel.be vind je 1001 gebruiksklare tips.

Ontdek ze hier

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS