U bent hier:

Campo/Julian Hetzel - All Inclusive

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

Julian Hetzel maakt met ‘All Inclusive’ een bijzonder intelligente voorstelling over hoe wij in het westen de oorlog consumeren. De toeschouwer bezoekt een museum en wordt geconfronteerd met kunst gemaakt uit het oorlogspuin van Syrië.

In zijn nieuwe voorstelling All Inclusive bevraagt Julian Hetzel de esthetisering van geweld en de explosieve kracht van oorlogsbeelden. Vertrekkende vanuit het principe van ‘creatie door destructie’ importeerde hij enkele kilo’s oorlogspuin uit Syrië. De brokstukken transformeerde hij in Europa tot kunst. In All Inclusive plaatst Julian Hetzel kunst naast oorlog en toeristen naast vluchtelingen. Hij verbindt realiteit met verbeelding tijdens een rondleiding doorheen een tijdelijke expositieruimte. Het publiek wordt uitgenodigd om te kijken naar een museumbezoek waar de realiteit keihard terugslaat. Wat als we empathie kunnen kapitaliseren door mensen naar mensen te laten kijken?

 

All inclusive biedt pijnlijk herkenbare taferelen, waarbij je even vaak moet schaterlachen als de wenkbrauwen fronst. Hetzel ontmaskert de vaak te hoogdravende intenties van kunst en werpt een kritisch licht op de dunne grens tussen engagement en exploitatie, inclusief die van hemzelf. - De Standaard

Info

Waar C-mine cultuurcentrum
C-mine 10
3600 Genk

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Prijs
Basistarief: 15.00 €;-26: 10.00 €;Abonnement: 12.00 €
€ 15,0
Reservaties
Organisatie C-mine cultuurcentrum
Contact tickets@genk.be
Trefwoorden 3600MAG