U bent hier:

Camille Lemonniermuseum

Tentoonstelling Meerdere kunstvormen

Het museum is gevestigd in de werkvertrekken van Camille Lemonnier. Deze bekende romanschrijver, dramaturg en kunstcriticus werd door Georges Rodenbach de voorman der Belgische Letteren genoemd. Lemonnier was bovendien een graag geziene figuur in het literaire en artistieke wereldje. Het huis werd gerealiseerd door de architect André-Edouard Jolly.
In dit museum kan je een getrouwe reconstructie bezichtigen van de werkruimte van Camille Lemonnier, die zich bevond in de Meerstraat te Elsene. Je ontdekt hier eveneens het merendeel van de kunstwerken die toebehoorden aan het "Huis der Schrijvers".
Met schilderijen van o.a. Emile Claus, Juliette Wytsman, Adrien-Joseph Heymans, Rodolphe Wytsman, Théo Van Rijsselberghe, Eugène Verdyen, Théodore Baron en Louise Lemonnier. De Bretoense bibliotheek herbergt de werken van Juliette La Bruyère, Boisdenghien en illustraties van James Ensor, Laermans, Xavier Mellery, Fernand Khnopff, alsook beelden van Auguste Rodin, Jef Lambeaux, Charles Vanderstappen, ...

Open op aanvraag.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Links
Waar Camille Lemonniermuseum
Waverse Steenweg 150
1050 Elsene (Brussel)

Hoe geraak ik hier?

Prijs gratis
Contact 02-512.29.68
Trefwoorden Impressionisme, Moderne schilderkunst (voor 1945), Bevestigd2020
Beleef Brussel

Beleef Brussel!

Op UiTinBrussel.be vind je 1001 gebruiksklare tips.

Ontdek ze hier