U bent hier:

Calais

Concert Amusementsmuziek

De band speelt herwerkte versies van songs uit het beklijvende ‘Calais’, afgewisseld met werk uit eerdere albums. Ook de gloednieuwe arrangementen spreken tot de verbeelding. De muziek streelt, stuwt en schuurt, de songteksten nestelen zich onder de huid en de toeschouwer blijft zelden onbewogen.
Je hoeft geen concert bijgewoond te hebben van Het Zesde Metaal om te vermoeden dat er iets gebeurd is met de groep rond frontman Wannes Cappelle.

Het album ‘Nie Voe Kinders’ (2014) haalde goud, ‘Naar De Wuppe’ (de eerste single uit ‘Calais’) stond wekenlang bovenaan de hitlijsten van Radio 1 en Studio Brussel en eind 2016 stemden de luisteraars van Radio 1 de evergreen ‘Ploegsteert’ naar de hoogste plaats in de ‘100 op 1’. Begin 2017 vielen frontman en band nogmaals in de prijzen met twee MIA's voor ‘beste auteur/componist’ en ‘beste album’. Het Zesde Metaal zag de totale doorbraak bekroond met een spot op Rock Werchter 2017.

Maar muziek is geen wedstrijd. Wie een kaartje kon bemachtigen voor de volledig uitverkochte clubtour, wéét gewoon: de band is in bloedvorm. En het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

In het voorjaar van 2018 trekt Het Zesde Metaal naar de theaters met volledig herwerkte versies van songs uit het beklijvende ‘Calais’, afgewisseld met werk uit eerdere albums. Ook de gloednieuwe arrangementen spreken tot de verbeelding. De muziek streelt, stuwt en schuurt, de songteksten nestelen zich onder de huid en de toeschouwer blijft zelden onbewogen.

 

Wannes Cappelle: zang, (akoestische) gitaar
Robin Aerts: bas, synth
Tom Pintens: elektrische gitaar, piano, synth
Filip Wauters: elektrische gitaar, pedal steel
Tim Van Oosten: drums
Jeroen Vereecke: geluid
Bruno Decock: licht
Benjamin Vuylsteke: backline
BB – Bram Bostyn: Productie en management

Info

Waar Cultuurcentrum Merksem / Concertzaal
Nieuwdreef 135
2170 Merksem

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 10 maart 2018
Prijs
Kassa: 20.00 €; VVK: 18.00 €; Kansentarief: 2.00 €
€ 20,0
Reservaties Bestel tickets
Organisatie cultuurcentrum Merksem
Links
Trefwoorden Het Zesde Metaal, a-kaart, vivavlaanderen