U bent hier:

Burcht Singelberg

Begeleide uitstap of rondleiding Architectuur Beeldhouwkunst

In het weidse landschap aan de Schelde in Beveren, wordt een hedendaagse kantoorburcht omsingeld door tal van topwerken, van Vlaamse en buitenlandse hedendaagse kunstenaars.
Burcht Singelberg, het kasteel van de heerlijkheid Beveren, speelde een sleutelrol in de scheiding van de zuidelijke en noordelijke Nederlanden in 1585. Van het historische kasteel rest enkel een heuvel, waar Katoen Natie een hedendaagse kantoorburcht bouwde, passend bij het historische karakter van de omgeving. 

In het krachtige en weidse landschap aan de Schelde in Beveren, staat deze kantoorburcht niet alleen. Verschillende topwerken van Vlaamse en buitenlandse hedendaagse kunstenaars gaan het spel aan met de ruimte rondom de burcht. Een gids toont u de werken van artiesten zoals Wim Delvoye, Atelier van Lieshout en Hubert Minnebo, kers op de taart is een ommuurde 'Vlaamse tuin', ontworpen door landschapsarchitect Dirk Vandekerkhove.

Info

Links
Waar CC Schoten - Op locatie
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 27 maart 2021 tot 30 maart 2021
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: € 14,00; vriendenpas CC Schoten 2020-2021: € 12,00
€ 14,0
Reservaties Inschrijven Inschrijven
  • Bel naar 03 680 23 40
Organisatie cc schoten
Contact cultuurdienst@schoten.be
Trefwoorden kunstverzameling, The Phoebus Foundation, beeldende kunst, architectuur, beeldentuin, hedendaagse kunst, Katoen Natie, landschapsarchitectuur, landschap, HomepageSchoten