U bent hier:

Bunkermatinee

4AD-bunkerbands steken vanuit het repetitiekot onze oprit over: recht het podium op! Een mooie doorsnee van wat Diksmuide en omstreken rock- en popgewijs te bieden heeft!
16:00 Leerlingen Gitaar Joos Houwen
Diep verscholen in onze bunkers geven gitaarleraar Joos Houwen en zijn leerlingen elke week het beste van zichzelf. Van Am tot Fsus2, Joos laat zijn leerlingen kennis maken met de wondere wereld van de gitaar.Als frontman van Nieuwe Lichting-band DVKES, gitarist bij The Tellers en Statues mocht Joos al op het podium staan van Kiewit tot SXSW (VS). Deze ervaring en zijn diploma als Bachelor Gitarist in de Pop- en Rockmuziek (PXL) neemt hij mee naar de bunkers van 4AD. Tijdens de bunkermatinee betreedt Joos samen met zijn leerlingen het podium: het wordt mooi te zien wat hij deze mensen allemaal bijbrengt!

17:00 The Crossroads
“I went to the crossroad, fell down on my knees”… Op het kruispunt van het leven verkopen sommige muzikanten hun ziel aan de duivel, andere beslissen om een band op te richten. 4AD presents: The Crossroads!

Toen gitarist Joost Schamp de kamer van zijn zoon opruimde, vond hij diens gitaar terug en werd zijn nieuwsgierigheid geprikkeld. Enkele maanden later werd Joost getroffen door een hersentrombose, en tijdens die nacht op intensieve zorgen besloot hij een band op te richten. Zelf op een kruispunt in zijn leven, wordt de band The Crossroads gedoopt, natuurlijk ook een knipoog naar het legendarische verhaal van Robert Johnson.

Twee jaar later betreden The Crossroads het 4AD-podium, hun absolute vuurdoop! Samen met gitarist Hendrik Vermeulen, zanger Bruno Bouton, drummer Johny Becuwe en bassist Freddy Desplentere hebben ze een oeuvre van de betere blues & rockcovers uitgewerkt. Heel benieuwd!

18:00 Green River
Green River is ‘Always in the mood for a gig!’ en dat zal u geweten hebben na hun passage tijdens 4AD’s Bunkermatinee!

Na een jarenlange rock’n roll retraite heeft Green River zich verdiept in ‘kleinkunstellige’ folky blues. Centrale thema’s voor Dirk Cardon (tekst, zang, gitaar en mondharmonica) & Stefan ‘MON’ Monbaliu (bas)? De dood, de liefde en het afscheid. Eigenzinnige covers en eigen songs creëren een intimistische set, waar een vrolijke noot niet mag ontbreken!

19:00 The Servants
Haal uw legerbotten, houthakkershemd en gescheurde jeans maar van zolder: The Servants nemen u mee naar Seattle anno 1994.Alle Negative Creeps, Polly’s en Floyd The Barbers nog aan toe: Nirvana zit gewoon verscholen in een bunker in Diksmuide. Met hun rauwe attitude, oprechte liefde voor de band en doorgedreven zin voor detail zorgt tribute band The Servants voor een ongeëvenaarde Nirvana-ervaring.

Smells like live spirit!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Muziekclub 4AD
Kleine Dijk 57
8600 Diksmuide

Hoe geraak ik hier?

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: maandag 13 april 2020
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Muziekclub 4AD

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS