U bent hier:

Buitenspeeldag - Tover je straat om tot een speelstraat!

3 jaar

De 14de editie van de Buitenspeeldag zal helaas, net als vorig jaar, niet in het Gemeentelijk park kunnen doorgaan. Maar, niet getreurd; wij hebben namelijk iets veel leuker voor jullie in petto: op 21 april kan jij jouw straat laten omtoveren in een heuse speelstraat! Om deze dag nóg leuker te maken, voorziet de gemeente elke speelstraat van een goodiebag vol spelmateriaal!
Een speelstraat, wat is dat?
Een speelstraat is een openbare weg, of een stukje ervan, die tijdelijk wordt omgetoverd tot een waar speelparadijs voor alle kinderen uit de buurt. Een speelstraat bant immers het doorgaand verkeer waardoor kinderen er naar hartenlust en veilig kunnen spelen.

Komt jouw straat in aanmerking?
Een straat komt in aanmerking als speelstraat als:
• de straat in een woonzone ligt waar de snelheid beperkt is tot 50 km/uur
• er geen openbaar vervoer en/of belangrijk doorgaand verkeer door de straat rijdt
• de omliggende straten na de invoering van de speelstraat bereikbaar blijven

Hoe vraag ik een speelstraat aan?
Voldoet jouw straat aan bovenvermelde voorwaarden? Stuur dan vóór 4 april een mailtje naar jeugd@moerbeke.be, en het aanvraagformulier wordt jou zo snel mogelijk bezorgd.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar in de ingeschreven speelstraten
centrum
9180 Moerbeke-Waas

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Veel activiteiten zijn geannuleerd of uitgesteld en concertzalen, theaters, sportclubs ... sluiten even de deuren. Check voor de zekerheid bij de organisator. Intussen blijft UiTinVlaanderen je inspireren met met online concerten, voorstellingen en films.
Leeftijd 3+
Organisatie Jeugddienst Moerbeke
Contact jeugd@moerbeke.be
Trefwoorden ook voor kinderen
UiTmetVlieg.be

Ontdek wat de Bende Van Vlieg hiervan vindt of geef zelf je mening over Buitenspeeldag - Tover je straat om tot een speelstraat! op UiTmetVlieg.be