U bent hier:

Bryan Singer & Bryan Singer

Film Cinefiel

'Bohemian Rhapsody' volgt het verhaal van de Britse band Queen met leadzanger Freddie Mercury. De band, die in 1970 wordt opgericht, weet al snel door te breken met diverse hits als 'We Will Rock You' en 'Radio Ga Ga'.
Bohemian Rhapsody is een ode aan de legendarische band Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury.


'Bohemian Rhapsody' volgt het verhaal van de Britse band Queen met leadzanger Freddie Mercury. De band, die in 1970 wordt opgericht, weet al snel door te breken met diverse hits als 'We Will Rock You' en 'Radio Ga Ga'. De band weet door de jaren heen een legendarische status te vergaren met als hoogtepunt het Live Aid benefietconcert in 1985.


De film focust zich vooral op het leven van Freddie Mercury en weet goed de kant te laten zien van zowel zijn buitenleven als zijn privéleven. Rami Malek weet een geweldige acteerprestatie neer te zetten.


Hij vocht tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld. De film volgt de snelle opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid, net als Mercury's uit de hand gelopen levensstijl welke bijna zorgde voor het ineenstorten van de band. Daarnaast zien we hun triomfantelijke reünie aan de vooravond van Live Aid, met een levensbedreigend zieke Mercury, die de band naar een van de meest legendarische optredens in de geschiedenis van de rockmuziek leidt. Tijdens dit proces legde de band, die meer voelde als familie, de basis voor hun nalatenschap welke tot op de dag van vandaag nog altijd velen inspireert.


VS 2018 - Biografie, Muziek - Engels gesproken - Nederlandse ondertitels

Met: Rami Malek, Mike Meyers, Aiden Gillen, ...


 

Info

Waar ccBe - Schouwburg
Driekoningenstraat 126
2600 Berchem
Wanneer
Prijs
Basistarief: € 5,00; kansentarief: € 2,00
€ 5,0
Reservaties Bestel tickets
Organisatie ccBe - Cultuurcentrum Berchem
Links
Trefwoorden A-kaart, ccbe, ccberchem, driekoningenstraat, film, conema corso, bohemian rhapsody, queen, a-kaart, jongerentip