U bent hier:

Brussels Philharmonic o.l.v. Eric Whitacre

+1 punt

Concert Klassieke muziek

“Whitacre is that rare thing, a modern composer who is both popular and original”
(THE DAILY TELEGRAPH, LONDON)
In 1995 maakte de Hubble Space Telescope een uniek beeld: een stukje hemel van amper een muntstuk groot, gedurende 10 opeenvolgende dagen samengesteld. Wat het toonde was verbluffend: kijkend naar het heelal door dit kleine gaatje ontvouwde de Hubble een verbijsterend assortiment van minstens 1.500 sterrenstelsels in verschillende stadia van hun evolutie.
De impact van dit beeld op Eric Whitacre was zo groot dat hij het vertaalde naar een nieuw en heel apart werk met als titel Deep Field. De in elkaar overvloeiende klankwolken van het orkest zijn als de vreemde maar mooie gaswolken die lichtjaren van ons verwijderd zijn. Naar het einde van de compositie groeit de klank en de intensiteit, met dank aan vele amateurkoren.
Tenslotte nodigt Whitacre ook het publiek in de zaal uit om mee het klank-heelal te vormen, en de speciale app te activeren die niet alleen electronische geluiden toevoegt maar ook visueel de vele schitterende stippen nabootst van de kosmos waarin we nietig rond zweven. En zo worden de muren van de concertzaal voor even gesloopt, en wanen we ons haast gewichtloos in de wondere wereld van sterren en planeten die ons omringt.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Sint-Elisabethkerk
Deken Camerlyncklaan 107
8500 Kortrijk

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: vrijdag 22 februari 2019
Prijs
Basistarief: 28,00 €; Basistarief Rang 2: 26,00 €; Wild Card Rang 1: 25,00 €; Wild Card Rang 2: 23,00 €; Student/-26: 6,00 €

€ 28,0

Kansentarief voor UiTPAS Zuidwest: € 5,6

UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Wilde Westen
Links
Trefwoorden koor, vocaal, symfonisch

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS