U bent hier:

Brussels International Guitar Festival & Competition

De 8ste editie van het Brussels International Guitar Festival & Competition, het niet te missen evenement in de hoofdstad van Europa, waarop vele melomanen en in het bijzonder gitaarliefhebbers met spanning wachten, is in aankomst !
Deze echte « Brusselse Gitaar Fiesta », uniek in zijn soort, trekt een groot publiek en is er in de loop der jaren in geslaagd zich te profileren als één van de belangrijkste van Europa.

Het prachtige Théâtre du Vaudeville, gelegen in het kloppend hart van Brussel in de Koninklijke Sint-Hubertus Galerijen, verwelkomt concerten, spektakels, master classes, een lezing, een tentoonstelling, een muzikaal spektakel voor kinderen en scholen, een filmvoorstelling en niet te vergeten de finales van de nationale en internationale wedstrijden.

Klassieke, Latijnse, moderne muziek, jazz, muziek uit de Balkan, een Flamenco show... De talrijke facetten van het meest bespeelde instrument ter wereld komen tot volle waarde in het rijke en gevarieerde programma : sologitaar, duo, kwartet, ensemble, met mandoline en bas, met strijkkwartet en castagnetten, met orkest, met dansers…

Het festival is altijd op zoek naar iets nieuws en biedt het publiek de mogelijkheid kennis te maken met vele Belgische en wereldpremières en te komen luisteren zowel naar beroemde gitaristen uit Italië, Slovenië, Oostenrijk, Canada, Cuba, Spanje, Frankrijk, Monaco, België, de Verenigde Staten… als naar jonge artiesten die aan het begin van een veelbelovende carrière staan en voor wie het festival een springplank is.

De lichting 2019 brengt, door middel van een nieuwe tentoonstelling, een eerbetoon aan de Meesters Ilse & Nicolas Alfonso, die de eerste gitaarklassen openden in de Muziekacademies van België evenals die van het Conservatoire Royal de Bruxelles in 1965, en al doende de oprichters werden van de Belgische Gitaarschool.

Deze editie herdenkt eveneens het overlijden van eminente artiesten zoals de Braziliaanse componist Heitor Villa-Lobos, de Spaanse componist Joaquín Rodrigo en de Franse gitarist Jean-Philippe Grüneissen, oprichter van de gitaarklas van het Conservatoire de Lille (Rijsel - Frankrijk), die zelf werd opgeleid door Nicolas Alfonso aan het Conservatoire Royal de Bruxelles.

En tenslotte zal het altijd zeer druk bezochte « Gitaarbouwers & Exposanten Salon » het publiek verwelkomen in de « Maison Grand-Place », vlakbij het Théâtre du Vaudeville, gelegen op de Grote Markt zelf, de mooiste plek van Brussel.

Meer dan ooit staat deze buitengewone editie, bestemd voor alle publiek, nieuwelingen of muziekkenners, in het teken van vreugde en emoties, van ontdekkingen en broederschap…

Hugues Navez,
stichtend voorzitter en artistiek directeur
Professor titularis van de Gitaarklas van het Conservatoire Royal de Bruxelles

Info

Waar Théâtre Le Vaudeville
Koninginnegalerij 13
1000 Brussel

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 26 april 2019 tot 30 april 2019
Organisatie Brussels International Guitar Festival & Competition
Contact info@bigfest.be
Links
Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.