U bent hier:

BRUGGE FOTO 17

Tentoonstelling Fotografie

FOTOTRAJECT IN HET STADSCENTRUM
In de donkerste weken van het jaar loopt in Brugge de 5de editie van het stadsfestival fotografie, met boeiende tentoonstellingen én een uitgebreid extra programma. Brugge Foto 17 is een uniek evenement met tentoonstellingen op 10 prachtige locaties in het centrum van Brugge. Alle locaties samen vormen een mooi traject met alle expo’s op wandelafstand.

Het festival getuigt van de grote diversiteit in de wereld van het fotografisch beeld, met aandacht voor documentaire verhalen, fotografische essays, conceptuele fotografie en de link met andere media.
Meer dan 40 Belgische en buitenlandse fotografen tonen hun fotoprojecten. Op het programma staan toonaangevende fotografen zoals Tim Richmond (GB), Isabelle Pateer, Lieven Lefere en Sanne De Wilde.

Brugge Foto profileert zich als ook als festival met enkele groepstentoonstellingen met interessante concepten.

In het Concertgebouw wordt met Ad Noctum de link gelegd met het December Dance festival, dat wordt gecureerd door Christian Rizzo. Deze choreograaf laat zich vooral inspireren door de duisternis en het mysterie. Ad Noctum presenteert donker werk van o.a. Annelies de Mey, Aurore Dal Mas, Karin Borghouts en Zoë Parton.

Eveneens in het Concertgebouw loopt de exclusieve tentoonstelling Surreality Check van collagekunstenaar Sammy Slabbinck. Hij presenteert er nieuw werk.

In de Bogardenkapel worden met de expo Turn/Return, in een perfecte cyclische beweging relaties gelegd tussen het werk van de 10 fotografen, waaronder Massao Mascaro, Dries Segers, Julie Van der Vaart, Filip De Smet en Michel Mazonni.

In een prachtige Huyze Oudt Inghelandt in de Sint-Jansstraat 15 loopt Dark Rooms. Photography and beyond. Daar gaat de fotografie de dialoog aan met andere kunstvormen. Op de affiche o.a. Koen Hauser (NL), Isabelle Wenzel (NL), Maria Kapajeva (GB) en Danielle van Zadelhoff.

Er is ook een aanvullend programma met het Startevent en de Donkerste Kamer op 21dec. in het Concertgebouw, bookshops en een portfolioreview in samenwerking met Urbanautica. Als afsluiter is er het Salon met presentaties van merkwaardige fotoprojecten.

Brugge Foto 17 is een samenwerking van Musea Brugge, Cultuurcentrum Brugge, Het Entrepot, Concertgebouw, Fotohuis Stedelijke Academie Brugge DKO, Stadsbioscoop Lumière, KAAP/De Werf, Snuffel Youth Hostel, PAK en 44 Gallery, met de steun van de stad Brugge.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar centrum
centrum
8000 Brugge

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: Van 3 december 2017 tot 7 januari 2018
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Links