U bent hier:

Bruegelfeesten 2019

De Bruegelfeesten gaan dit jaar opnieuw door samen met de septemberkermis in Wingene. Zowel op zaterdag 31 augustus als op zondag 1 september is iedereen welkom om te genieten van de Bruegelfeesten.
Naar goede jaarlijkse gewoonte engageert de Wingense Bruegelvereniging zich om van de septemberkermis een echt feest te maken. Dit is ook dit jaar niet anders. Met veel muziek en leuke activiteiten hoopt Bruegel vzw opnieuw op een massale opkomst.

Op zaterdag 31 augustus september gaan de Breugelfeesten van start om 17 uur met de misviering op de autoscooters met het koor Cantando om dan aansluitend om 17.45 uur de kermis officieel te openen met gratis oliebollen en een receptie in samenwerking met het gemeentebestuur en brouwerij De Brabandere.

Vanaf 20 uur kan je met een koets deelnemen aan PINTJE DEK. Een muzikale ontdekkingstocht langs 10 Wingense horeca zaken. Een unieke gelegenheid om de Wingense horeca zaken te leren kennen, De Alk (Ruben Dedeyne), De Filou, De Luchtbal, dE Mutse, De Vetpompe, Peetje Klakke, Saby’s Place, 't Wingens Molenhof en Tennisclub Aquila zullen hun beste beentje voorzetten. Daarnaast gaat om 20:30 uur de jaarlijkse fakkeltocht van start met het uitdelen van de fakkels achter het gemeentehuis. Dit keer langs een vernieuwd parcours in het centrum van Wingene, onder andere langs stukken van de Brouwerijstraat, Hofakkerlaan, Boekweitlaan, Lijsterlaan, Sneppestraat en de Vredestraat. Ook hier is iedereen uiteraard van harte welkom om gratis deel te nemen.

Op zondagmorgen 1 september gaat het feest gewoon door met vanaf 9 uur een BRUEGELMARKT. Deze markt ism met Fair Trade Wingene en lokale handelaars gaat door in de omgeving van het gemeentehuis. Voor de fijnproevers van kwaliteitsproducten zullen frieten, allerlei vleeswaren, gebakken kip, speciale saus, honing, witloof, koffie enz... te verorberen zijn. Voor elk wat wils, we maken er een echt feest van!

In de namiddag tussen 14 en 16.30 uur trekt een BRUEGELWANDELING doorheen de straten met uitbeelding van spreuken van onze meester. Starten kan vanop het Bruegelterras. Tussen 14.30 en 17.30 uur kan je ook genieten van een WAGENSPEL met de klinkende naam "De Pijp" dit achter het gemeentehuis gebracht door ervaren toneelspelers uit onze lokale verenigingen.

Ook dit jaar is er dus gedacht aan jong en oud en hopen u met deze programmatie een leuk kermisweekend te bezorgen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Wingene centrum
Oude Bruggestraat 13
8750 Wingene

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • tot
  • tot
Prijs
Basistarief: 0,00 €
gratis
Organisatie Bruegel vzw
Contact Xavier.Deserranno@telenet.be
0486/87.12.92