U bent hier:

Bruegel verteld, verhalen als schilderijen

+1 punt

De verteller verbeeldt met woord en vertelkunst wat Bruegel met verf en schildertalent geschilderd heeft.
Bij veel mensen zit Bruegel in het onderbewuste collectieve geheugen ingebakken, zo ook bij Selle de Vos. Herinneringen als kind leiden hem van Kinderspelen en Spreekwoorden naar Boeren Bruegel met een Bruegel buffet hier en Bruegel feesten daar, zeker in een landelijke omgeving.
De ontdekking van de intrigerende en veelzijdige Bruegel komt later. In een Brussels museum sloeg de driedimensionale levendige weergave van ‘De val van de opstandige Engelen’ in als een bom in de verteltuin van Selle.

Als een nestrover tovert hij nu de verhalen uit de verzameling prachtige schilderijen, grafische tekeningen en etsen tevoorschijn. Hij laat de monkelende Bruegel de menselijke dwaasheid en betweterij met mededogen in de verf zetten. Tijdloze en algemeen menselijke thema’s – dé inhoud van sterke verhalen - zitten verweven in het werk van Pieter Bruegel de Oude.

Deelnemen is gratis, inschrijven verplicht. Dit kan vanaf maandag 2 september 9.00 uur via bibliotheek@denderleeuw.be, 053/66.84.84 of aan de balie in de bibliotheek.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Openbare Bibliotheek Denderleeuw
Vrijheidsstraat 11
9470 Denderleeuw

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
tot
Prijs
Basistarief: 0,00 €

gratis

Reservaties
UiTPAS Spaar hier een UiTPAS-punt
Organisatie Gemeente Denderleeuw - Bibliotheek
Links
Trefwoorden UitinDenderleeuw

UiTPAS

Voor dit event kan je je UiTPAS gebruiken en sparen voor tal van leuke voordelen.

Haal nu je UiTPAS