U bent hier:

Bruegel: vakmanschap zwart op wit!

Begeleide uitstap of rondleiding Grafiek Erfgoed Geschiedenis Creativiteit Persoon en relaties Kunst en kunsteducatie Meerdere kunstvormen Samenleving

Geniet bij een drankje en wat lekkers van een verhelderende uitleg, en ontdek op eigen tempo alle details in de prachtige prenten.   Ontdek Bruegels imaginaire zwart-witwereld in een Brussels paleisdecor.Tijdens de 16de eeuw was Vlaanderen het centrum voor de productie van en de handel in prenten. Bruegel en zijn uitgever, Hiëronymus Cock, speelden hierin een sleutelrol...

Geniet bij een drankje en wat lekkers van een verhelderende uitleg, en ontdek op eigen tempo alle details in de prachtige prenten.

 


Ontdek Bruegels imaginaire zwart-witwereld in een Brussels paleisdecor.

Tijdens de 16de eeuw was Vlaanderen het centrum voor de productie van en de handel in prenten. Bruegel en zijn uitgever, Hiëronymus Cock, speelden hierin een sleutelrol. Voordat een eerste uitgave op de markt kwam, had een prent al een lange weg afgelegd. Ontdek hoe het proces van tekening tot prent verliep, en bewonder Bruegels originele voortekeningen, zijn Italiaanse landschappen, de zeven hoofdzonden, deugden en andere gewaagde illustraties. Duik in zijn imaginaire wereld en laat je verrassen door bijzondere figuren.
Het bezoek start met een korte lezing waarbij je details en anekdotes te weten komt over de tentoongestelde werken en het meesterschap van Bruegels prentenkunst. Na een drankje en wat lekkers kan je met uitgebreide kennis én op eigen tempo elk detail van de zwart-wittekeningen van nabij gaan ontdekken en bewonderen. 
De expositie vindt plaats in het Paleis van Karel van Lotharingen, dat na een recente renovatie dit najaar opnieuw de deuren opent. Deze unieke locatie uit de 18de eeuw vormt een luisterrijk decor voor een niet te missen tentoonstelling.


12u50 - 13u00: opwachting door cultuurpauze inkom van KBR, Keizerslaan 2
13u00 - 14u00: lezing 'Ontmoet de Meester'
14u00 - 14u15: koffie/thee en gebak
14u15 -  ...      : ontdek de collectie op eigen tempo

Info

Waar KBR Koninklijke Bibliotheek
Kunstberg, Keizerslaan 2
1000 Brussel
Wanneer
Prijs
Basistarief: 21,00€
€ 21,0
Reservaties
Organisatie cultuurpauze.be
Contact info@cultuurpauze.be
Links
Bruzz

De beste uittips voor Brussel vind je bij BRUZZ. Ga naar BRUZZ.be, luister via 98.8, kijk naar BRUZZ op TV of neem het gratis uitmagazine mee.