U bent hier:

BRTGent - Who's afraid of Virginia Woolf

Theatervoorstelling Tekst en muziektheater

Eén van de vele pareltjes geschreven door de Amerikaanse schrijver Edward Albee. Wie dit iconische stuk of de met 5 Oscars bekroonde film nooit gezien heeft, bezit een gat in zijn cultuur.
Voor de titel zocht Albee inspiratie bij het kinderliedje ‘Who is afraid of the Big Bad Woolf?’. Deze laatste verving hij door Virginia Woolf, hoewel de Britse schrijfster, essayiste en vooral feministe bij de première van het stuk reeds 20 jaar overleden was.

De adoratie van Albee voor Virginia Woolf wordt weerspiegeld in het krachtige vrouwelijke hoofdpersonage Martha. Deze laat geen spaander heel van haar man George, nochtans een rolmodel binnen het academische milieu. Alles wat George bereikt heeft, of zou moeten bereiken, is via Martha en haar vader, de rector van de universiteit, gebeurd. En dat zal George geweten hebben.

In aanwezigheid van een schijnbaar onschuldig koppel worden in één dronken nacht een aantal rekeningen vereffend, emotionele oorlogen uitgevochten, geheimen ontbloot, ja zelfs wapens getrokken.
‘Who’s afraid of Virginia Woolf ?’ is een meesterlijk geschreven sociale thriller die je bij momenten naar de keel grijpt en dan weer laat lachen om bizarre situaties.
Er is geen enkele reden om bang te zijn. Virginia is er niet. Maar u toch wel?

Met: Mieke Bouve | Paul Ooghe | Sofie Van Maele | Sébastien De Smet
Regie: Geert Willems
Teks: Edward Albee
Tickets: € 18 | ABO 1: € 15
Meer info: 053-60 60 90 | steenoven@herzele.be
Reservatie: via http://steenoven.herzele.be/?nr=697&res=1

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar GC De Steenoven
GC De Steenoven - Kerkkouter 40
9550 Herzele

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
Deze activiteit is afgelopen.
Originele datum: zaterdag 14 oktober 2017
Leeftijd 18+
Prijs
Basistarief: 18,00 €; ABO 1: 15,00 €
€ 18,0
Contact steenoven@herzele.be