U bent hier:

Brouwerij De Kroon - Rondleiding

Begeleide uitstap of rondleiding Voeding

Ontdek met een gids de historiek van de site doorheen de oude en de nieuwe brouwerij. Als afsluiter staan een bezoek aan het brouwhuis én een kennismaking met de speciaalbieren op het programma.
De voormalige Brouwerij De Kroon (1897-1983) herleeft als een unieke combinatie van wetenschap, brouwkunst, gastronomie en toerisme. Het is een plek om (van) te genieten en telt vier delen die nauw met elkaar zijn verbonden:
1. Het Brouwhuis is het hart van Brouwerij De Kroon, het vertrek- en eindpunt voor bezoeken aan de site. U kunt er lekker drinken en eten, er zijn ruimtes voor vergaderingen en feestjes. En het is de ideale uitvalsbasis voor wie het Dijleland wil verkennen.
2. Biercentrum Delvaux geeft technologisch advies aan meer dan 20 brouwerijen uit de Belgische top. Het bestaat uit een hightech laboratorium, een degustatieruimte en een kleine proefbrouwerij. Een opgeleid panel komt twee keer per week samen voor een beschrijvende degustatie van bieren.
3. De nieuwe brouwerij, een proefbrouwerij, heeft een capaciteit van 5 hectoliter. Hier worden nieuwe bieren ontwikkeld voor de klanten van Biercentrum Delvaux, en speciaalbieren gebrouwen die u alleen in het Brouwhuis kunt proeven.
4. De oude brouwerij De Kroon is een van de laatste ambachtelijke brouwerijen in Vlaanderen met een volledige uitrusting. De site is in 2003 erkend als monument. De oude brouwerij werd uitgebouwd tot een bezoekerscentrum.

Iedere zaterdag en zondag kan je een open rondleiding volgen om 16.00 uur. Reservatie is niet noodzakelijk.

Voor groepen vanaf 10 personen wordt gevraagd te reserveren via het contactformulier op de website.

De rondleiding duurt ongeveer 1 uur en wordt standaard in het Nederlands gegeven. De gidsen beschikken over een basiskennis Frans en Engels maar een rondleiding in een andere taal wordt bij voorkeur op voorhand aangevraagd.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Info

Waar Brouwerij De Kroon
Beekstraat 20
3040 Neerijse

Hoe geraak ik hier?

Wanneer
  • Zaterdag - zondag
Prijs
Inclusief degustatie van één van de huisbieren
€ 7,5
Reservaties
Organisatie Brouwerij De Kroon
Links
Trefwoorden biermaand